Jump to content

Uplata na blokirani racun


mrki009

Preporučene objave

Pozdrav,

zanima me da li je naknada za Neiskorišteni godišnji odmor izuzeta od ovrhe?

Poslodavac mi kaže da se stavka u zakonu koja se odnosi na naknadu za godisnji odmor koja je izuzeta od ovrhe odnosi na regres a ne na naknadu za neiskoristeni GO...iz FINA-e mi kazu da nisu ovlašteni tumačiti zaštićena prava

Od par stručnih izvora sam dobio odgovor da postoje dva tumačenja ali u svakom slučaju bi trebao dobiti jedan dio na zaštićeni račun.

Pa eto cisto da znam da li imam neke temelje da trazim ispravak uplate naknade za neiskoristeni GO obzirom da mi je uplacen na redovan racun koji mi je u blokadi a ne na zasticeni. 

Također, da li uopće ima smisla ulaziti u neke pravne "borbe" sa poslodavcem da podnese ispravak obzirom da ne postoji jasno definirana stavka koja se odnosi na naknadu za neiskorišteni GO vec se zasticene stavke mogu tumačiti na više načina.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naknada za godišnji odmor je kao da ste radili, znači tretira se kao plaća i onda po tome ide 2/3 na zaštićeni račun 1/3 za ovrhu, ili ako je plaća manja od zakonom propisanih prosjeka ide 3/4 na zaštićeni, 1/4 za ovrhu.

Regres spada u neoporeziv primitak i ide u cijelosti na zaštićeni račun.

Ako Vam je veći iznos blokiran, tj. ovršen idite se boriti, a ako ne, pustite, dug ionako morate vratiti, taj radi kojeg Vas ovršuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija