Jump to content

Suglasnost susjeda za gradnju


VekyS

Preporučene objave

Poštovani, postoji li neki predložak dokumenta kako bi se dobila suglasnost susjeda za gradnju obiteljske kuće u svrhu dobivanja građevinske dozvole? Naime, rečeno nam je da je postupak brži ako dokument napišemo sami ali nismo sigurni kako. Je li dovoljno napisati samo ime i prezime susjeda i da se slaže sa izgradnjom obiteljske kuće na adresi xy po projektu xx i potpis susjeda ili je potrebno napisati nešto više detaljno?

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na prvi dio upita, ne znam odgovor - provjerite na stranici tijela graditeljstva da li postoji obrazac izjave susjeda. Ali ako ne postoji, nije nikakav problem složiti izjavu da bude nedvosmisleno vaše očitovanje u postupku izdavanja GD.

Ne znam zašto bi postupak išao brže, osim ako vi niste jedina stranka u postupku izdavanja GD.

Dobro bi bilo da uvodno opišete svoj status stranke u postupku (kao neposredni susjed, vlasnik kč. br. xy k.o. xy) i onda redom kako ste iznijeli u upitu, s uključenim susjedovim podacima o građevinskoj čestici - kč. br. ++ i k.o. --)

Neki uredi traže da izjava bude ovjerena po JB. Ako izjavu budete dostavljali elektroničkom poštom, možda će biti dovoljan podatak o vašoj elektoničkoj adresi, a ako ćete izjavu dostavljati klasičnim putem, poštom, preporučujem ovjeru kod JB.

 

uređeno: od Van Gogh
dopuna odgovora
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija