Jump to content

Cpo


Ivana06

Preporučene objave

Pozdrav, Creditaria danas zove nakon skoro 3 mj i ja se ne javim zovu moju kćer ,šalju mi mail da ukoliko ne uplatim sutra 200€ da će poslati predmet poslodavcu na postupak,račun mi je blokiran ,nije da ne želim plaćati ali to mi je puno 200€ trenutno, što to znači poslodavcu na postupak?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

Creditaria, EOS Matrix itd. su agencije za naplatu potraživanja, u načelu banka, telekom ili neka institucija proda dugovanje njima po nižoj cijeni i oni Vama naplate punu cijenu. Inače agencije do sada nisu bile pod nadzorom HNB-a ali sada jesu po mojim saznanjima. Oni posežu za svakakvim alatima kao što i vidite, zovu Vašu kćer time krše osnove pravila privatnosti i GDPR-a. Vratimo se na dugovanje, poslat će poslodavcu dopis u kojem se traži da poslodavac tereti Vaš račun za taj dug, što rijetko koji poslodavac ima praksu raditi (osim onih blokada s FINE gdje je dužan). Citiram dio Zakona: "Da bi agencija pokrenula ovrhu, mora ishoditi pravomoćno rješenje od nadležnog suda ili FINA-e. Nakon toga, poslodavac postaje dužan izvršavati ovrhu i zadržavati dio vaših primanja dok se dug ne podmiri." Ako trenutno nemate mogućnost platiti traženi iznos od 200 €, pokušajte pregovarati s agencijom te im pojasnite svoju financijsku situaciju i predložite plaćanje manjeg iznosa ili otplatu na rate. Eto, to je nekako ukratko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija