Jump to content

Vozačka dozvola izvanredni nadzorni


Spin off

Preporučene objave

Postovani jel tko zna,

da li postoji zastara za upućivanje na izvanredni nadzorni pregled, napuhao sam 1,60 u u 2 mj 2020. Presuda je postala pravomoćna 17.3.2021. Danas stize poziv od mupa na izvanredni nadzorni pregled, dakle 4 ipo godine od počinjenja i 3 i pol godine od pravomoćnosti presude, zastara????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema članku 13. Zakona o prekršajima, apsolutna zastara izvršenja prekršajnih sankcija nastupa nakon 4 godine od dana pravomoćnosti presude, što znači da se možeš pozvati na apsolutnu zastaru sankcija ako je prošlo više od 4 godine od pravomoćnosti presude (u tvom slučaju to bi bilo 17.3.2025.). Ako do tada nisi bio pozvan na izvršenje prekršajnih sankcija, možeš se pozvati na zastaru. Sam poziv na nadzorni liječnički pregled nije prekršajna sankcija, već obveza vozača prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama (članak 233. Zakona) ako se poziv pojavio nakon 4 godine od dana počinjenja prekršaja, možeš pokušati prigovoriti i tražiti pravni savjet vezano uz prekluziju, zastaru i moguće proceduralne propuste od strane MUP-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija