Jump to content

nevjerovatno ali istinito!


anonimno

Preporučene objave

Evo primjera kako naše sudstvo riješava sporove. Mama je na osnovu 30-godišnjeg rada stekla stan u koji je uselila 1984g, koncem te godine mama stupa u 2 brak s "privatnim poduzetnikom". Sve je uz sistem : "žena treba popustiti muškarcu " išlo dok nisu pocele dolaziti ovrhe na "poduzetnika". Tad mama u strahu za stan želi prepisati stan na sina a "poduzetnik" odvali i uz prijetnje da ce je ubiti mama pobjegne kod sina. I krene rastava a mama saznaje da "poduzetnik" od 1984 ima zatvoren obrt i nije odmirio dugovanja iz mirovinskog pa nemože primati mirovinu a za stan su dobili ključ, pa je "poduzetnik" opet promjenjeni bravu i tako u nedogled. U međuvremenu mama putem darovnog ugovora uspije upisati sina u vlastovnicu i sad sin pokrece tužbu radi predaje u posjed i opinski sud odlući u korist sina, zatim županijski poništi i vrati sa obrazloženjem da bi trebao opčinski sud istražiti tko je imao pravo otkupa i tko je mogao i platiti. i na suđenje mama da svoju izjavu o 30-godišnjem radu i preda sve račune a "poduzetnika" se ne poziva na svjedoćenje. i presuda u konačnici glasi da "poduzetnik" ima pravo biti u stanu jer je kod otkupa dao mami izjavu kako ona može otkupiti stan i ništa više. Njih ne zanima što je "privatnik" uzurpirao cijeli stan od 50 m2, što oni placaju režijske troškove od cca 900 kn mjesečno a cak postoji i mogučnost da dotični tuži i za alimentaciju jer nema nikakvih sredstava za život i prima socijalnu pomoć. Kada su neslužbeno stupili u kontakt sa "poduzetnikom" on je u zamjenu tražio sinov stan od 30 m2 i vikendicu a kad su probali razgovarati o prodaji imovine i podjeli novca on je iizjavio da on želi nekakav stan u zamjenu a inace da je njemu ovako odlično i moze još 20 godina.

Pitanje je kako dalje i da li je moguće zatražiti vještaćenje kojim bi se utvrdilo na koliko dotični ima pravo i na osnovu toga ga ili isplatiti ili krenuti u razvrgnuće suvlasništva jer je ovo suludo?!' Zahvaljujem unaprijed na odgovoru :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija