Jump to content

Rok za podizanje optužnice


anonimno

Preporučene objave

Prije svega pozdrav,

 

naime, prošlo je godinu dana kako sam bio izložen policijskim pretresima i kaznenim prijavama od strane banke za krivotvorenje dokumentacije. Da li postoji rok u kojem državno odvjetništvo mora podnijeti optužnicu protiv mene ili ne postoji i mogu to otezati do mile volje?

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

notarice, zar ne vidiš da se radi o čovjeku koji ne barata nazivima, pa je njemu tako svejedno da li pravnici nešto zovu optužnica ili optužni prijedlog.. pa mu tako i odgovori onda..

(i čitaj između redova)

 

dakle, da li državno odvjetništvo ima rok u kojemu mora optužiti određenu osobu protiv koje je policija podnijela kaznenu prijavu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle, da li državno odvjetništvo ima rok u kojemu mora optužiti određenu osobu protiv koje je policija podnijela kaznenu prijavu?

 

rok je prije nastupa relativne zastare,npr. djelo je počinjeno 12. 05. 2004, relativna nastupa 12.05 2007., ako je danas podnesen optužni prijedlog predmet nije u zastari-dok ne nastupi apsolutna. druga varijanta je da se npr. danas podnese prijedlog za istražne radnje čime se prekida relativna, pa osoba može biti optužena i u relativnoj do nastupa apsolutne-naravno da se u razumnom roku provedu istražne pa da se ostavi još vremena da se podnese ptužni i da prvostupanjski sud presudi dok ne nastupi apsolutna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako. Policija je protiv mene podnijela kaznenu prijavu prije godinu i mjesec dana. Do dan danas ja nisam dobio nikakvu opužnicu od strane DO-a, a kako se bliži ljeto čini mi se da neću ni dobiti sve do bar 9. mjeseca. Zanima me da li to što ja nisam dobio nikakav prijedlog, spis ili ne znam što znači da nije protiv mene dignuta optužnica. I zanima me da li postoji rok u kojem oni moraju podići optužnicu s obzirom da je već prošlo godinu i mj od kaznene prijave? NPR. ako oni nisu digli optužnicu i ne dignu je do recimo 10 mjeseca 2007 godine, da li postoji šansa da je to zastarjelo i da ne mogu više podići optužnicu.

 

Hvala na odgovorima.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za koje kazneno djelo je policija podnijela kaznenu prijavu?

 

moguće da je ovisno o kaznenom djelu i sadržaju prijave, DO odlučio odbačajem..pa i ne bude kaznenog postupka..

usput,

ako dođe do optuženja, optužni akt ćeš dobiti od suda, ne od DO-a..

i još usput,

zastara u kaznenom postupku se računa ovisno o kaznenom djelu i zapriječenoj kazni, tako da ti ne vrijedi tvoja matematika..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija je podnijela kazneno dijelo prijevara i krivotvorenje.

Sto se tice od koga cu dobit optuzni akt to me bas i ne zanima DO ili sud meni je isto. Mene zanima da li ima zastare. Ja stvarno ne znam kako bi nekoga covjek mogao pitati na ovim forumima a da ne dobije izrugivanje i podsmijeh malih nadobudnih kretenčića.

Ja nisam nikakvu matematiku predstavljao nego sam iznio činjenice i molio za više informacija.

Odgovori koji su uslijedili su kao da ih je pisao pravni fakultet potrkepljeni svim dokazima protiv mene pa ono "kamenujte ga, kriv je!!!"

 

Ako netko ne zna ili ne može dati konkretan odgovor na upit ima dvije opcije. Tražiti da mu dam više informacija kako bi odgovorio ili jednostavno si otvoriti neku drugu stranicu, tipa www.smokva.com i pronaći si zabavu za ostatak dana a ostaviti se vrijeđanja.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija