Jump to content

mogu li prodati svoj dio polj. zemljišta


anonimno

Preporučene objave

Nas 18 suvlasnika posjedujemo više parcela u Dalmaciji. Neki ne žele prodavati a meni treba novac pa moram. Moram li prije nuditi svoj dio ostalim suvlasnicima ili to mogu prodati nekom drugome. Inače, to zemljište nema nikakav put pa me zanima ako to prodam nekom drugom smije li on preko druge parcele doći na to zemljište. Konkretno, čovjek hoće staviti tamo kamp prikolicu?? Koliko bi moglo vrijediti takvo zemljište obzirom da je udaljeno cca 1500m od mora. Kako je moj dio cca 1000m2, kupac mi nudi 1500 eura, .Da li je to ipak premalo?? :-? Zapravo, moj dio je mislim nekih 6/230-tina ili sl. (oko 1000 m2)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onaj tko bi kupio od vas suvlasnički dio, vjerojatno bi imao u interesu kupiti i ostatak (osim ako je i taj vaš dio dovoljno velik za nešto konkretno, npr gradnju kuće, ili sl). Međutim, najbolje bi bilo da izvršite parcelizaciju tako da se taj vaš udio izdvoji kao posebna parcela. Tu postoji problem jer onda se mora točno znati koji dio zemljšta je vaš (to je slično kao etažiranje zgrade), jer ipak nije svejedno da li je vaš dio onaj uz neku prometnicu, ili pak onaj u sredini, itd itd.U tom se slučaju morate dogovoriti oko toga sa ostalim vlasnicima. Nije nužno parcelizirati na 18 dijelova, dovoljno je izdvojiti vaš dio, a ostatak neka ostanei kao jedna parcela Dakle, možete prodati, ali što bolje sredite papire i situaciju, i cijena će vam biti povoljnija. Bilo bi dobro konzultirati odvjetnika, ali pazite da vas ne operuša jer postupak parcelizacije koji uključuje geodeta, elaborate, odvjetnika.... košta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije blizu mora, jedno 1,5 km.Inače između suvlasnika ima mislim i onih koji nisu živi. Papiri su u redu, imam vlasnički list . Koliko bi mogla koštati parcelacija? Imam li ja ili kupac pravo i bez parcelacije dovesti kamp prikolicu na neki dio zemlijišta? Trebaju li suglasnosnosti svih suvlasnika za parcelaciju? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba napomenuti da zemljište nema nikakav put , manje parcele su oko njega. Koliko bi koštali advokati, elaborati i sve oko toga jer ako bi sva procedura bila preko 7500 kuna to mi se nebi isplatilo, ili bi?? Koliko bi uopće mogla vrijediti zemlja, koja nije u građevinskom području,cca 1500meatara od mora, Dalmacija(Vodice) :-?:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija