Jump to content

kako natjerati investitora da ispravi lokacijsku dozvolu


anonimno

Preporučene objave

Vlasnik sam jednog od tri stana u kući od 200 kvadrata upisanih bez uporabne dozvole.

Sva tri etažna vlasnika (jedan je od njih kuću gradio za potrebe svoje obitelji, a poslije dva stana prodao meni i još jednoj obitelji), složili smo se da dademo zahtjev za ishodovanje Uporabne dozvole.

Angažirali smo ovlašteni arhitektonski biro koji je napravio procjenu radnji i troškova, te ispostavio predračun za svoje usluge.

Pri tom se doznalo da graditelj-investitor nema kod sebe dokumentaciju vezanu za početak gradnje, plan o iskolčenju, potvrdu o izdanoj lokacijskoj dozvoli itd, jer je to navodno u arhivi ondašnjeg arhitekta koji je u međuvremenu umro i ured više ne radi.

Također se doznalo da u izdanoj građevinskoj dozvoli stoji odobrenje za dva, a ne tri stana (treći je garaža).

Tim saznanjem su aktivnosti oko naknadnog ishodovanja uporabne dozvole obustavljene iako smo sva tri etažna vlasnika bili voljni solidarno participirati u troškovima.

Sada nas dva etažna vlasnika koji smo stanove kupili od trećeg vlasnika(ujedno i graditelja-investitora) tražimo od njega da samostalno ispravi lokacijsku i građevinsku dozvolu, pa ćemo tek tada svi troje zajedno sudjelovati u ishodovanju uporabne dozvole.

Ta se ideja i trošak prvobitnom investitoru ne sviđa i zavlači nas.

 

Imate li ideju na koji ga način "fino" pritisnuti. Kažem "fino", jer bismo željeli izbjeći sudski spor s nekim tko živi u istoj kući s nama.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija