Jump to content

nasljedjivanje - odakle krenuti?


anonimno

Preporučene objave

Iza pokojnog djeda oporukom su određeni nasljednici i provedena ostavinska rasprava na kojoj je odredjeno zeni i djeci svakome po 1/5 imovine. Baka je svoj dio prepustila jednoj kceri koja dakle nakon bakine smrti ima 2/5 nasljedstva, a ostalih troje po 1/5. Medjutim, radi se o kuci i poljoprivrednom zemljistu (vise malih parcela), nad dijelom kojih ni pokojni djed nije imao 1/1 vlasnistvo, vec ga je dijelio s bracom.

Djed je umro 1963., baka 1981, svo cetvero djece je jos zivo, ali nisu fizicki podijelili sto je cije.

Kakav postupak i pred kojim tijelom moze moja majka pokrenuti da bi za nesto od tog nasljeda zaista i postala vlasnik 1/1? Napominjem da je za neke oranice u ostavinskoj raspravi na istom komadu zemlje upisano cak 17 suvlasnika (bratica i sestricni moje majke, dio kojih je vec umro pa pretpostavljam da je nasljednika jos vise).

U vrijednosnom smislu nasljedje je zapravo mizerno, ali bih voljela - iz emotivnih razloga - imati barem 3x3m i jedno stablo visnje koje bi bilo NASE.

Hvala unaprijed na svakoj uputi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

postupak pred sudom za rzvrgnuće suvlasništva neka vam bude zadnje utočište, najlakše je potražiti sve vlasnike ili ako su pokojni njihove nasljednike i pokušati se dogovoriti o podjeli na ravnopravne dijelove, ili pokušati isplatu njihovih djelova. Ako nije velika vrijednost ne bi trebao biti problem.

U postupku za rzvrgnuće također možete isplatiti suvlasnike ako oni na to pristaju, ali ćete platiti odvjetnike, postupak i trajat će bar dvije tri godine.

 

Ovako će ići brže ako se može naći zajednički jezik

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija