Jump to content

Zapljena plovila


anonimno

Preporučene objave

Poštovani,

 

kupio sam brod kod osobe A, međutim prijatelj te osobe, osoba B, je taj brod koristila neko vrijeme te ga je smijestila u lučicu u kojoj se plaća najam, te potpisala ugovor o najmu koji glasi na njeno ime i prezime. U međuvremenu ja taj brod kupim. E sad, lučica mi ne dozvoljava da odvedem svoj brod jer osoba B ima dug koji glasi na njeno ime. Dug nema veze sa brodom, ali svejedno mi ne dozvoljavaju da ga odvedem dok se dugovanje ne podmiri. To je problem jer osoba B nema namjeru podmiriti dug. Da li lučica ima pravo zadržati moj brod. Napominjem brod nema veze sa osobom B koja je dužnik, ona ga je samo dovela tu i napravila dug, brod je u mome vlasništvu. Hvala unaprijed.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor glasi na ime osobe koja je potpisala taj ugovor, tj. dovela brod u lučicu. Dug nije vezan uz brod, jer je osoba unajmila vez, nije ga brod unajmio. Ali oni meni ne daju odvest brod dok se dug ne podmiri, ne znam na kojoj osnovi imaju pravo na to. Inaće, dug raste iz mjeseca u mjesec kao da je još na svome vezu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda gledajte da ga sto prije izvucete iz lucice, jer objektivno se moze desiti da Vam sud odredi da troskove veza od dana kupoprodaje vi treba da podmirite.

 

Ako marina nema nista u svezi prinudne naplate (preko zapljene broda) zapisano u ugovoru, onda se ponasajte kao da bih Vas ja , evo sada, iz cista mira rekao "Ne mozes na more, moras ostati privezan." Pokusali bi ste da me ubjedite sta ja to imam sa Vama, pa ako ne ide zvali bi policiju. Zasto jednostavno ne isplovite, pa neka vas onda ganjaju!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija