Jump to content

rođak traži da ga se isplati sa "grunta" uz potporu građevinske inspekcije zbog eventualnih nepravilnosti


gojko

Preporučene objave

Imam problem sa građevinskom inpekcijom. Naime kuća u kojoj živim je etažirana. Problem je u tome što polovicu čitavog dvorišta posjeduje jedan rođak koji živi u Kanadi i sada se odjedanput nakon 30 god. pojavio, tražio poveći novac da ga se "isplati sa dvorišta". Nije ga dobio jer je on ostavio čitavo dvorište i staru kuću u takoreći ruševnom stanju i sad kad smo sve uredili traži da ga se isplati "na gotovo", što mislim da nije u redu i nema smisla mada zakonski vjerojatno ima pravo na to. Iz inata nas je prijavio građevinskoj da bi izvukao novac na taj način da je nama potreban njegov potpis za pristanak na etažiranje koje smo napravili, a nismo ga pitali za njegov pristanak. Izašla je građevinska ispekcija i rekla nam da sada moramo srediti papire oko te etaže, ali da to ne ide bez njegovog potpisa. Dakle, po tome bi on dobio što je htio. Molim Vas zanima me kako si mogu pomoći, rekao je inspektor da za sve postoji rješenje, pa me zanima dali nam građevinska ispekcija može rušiti etažu, ako ne uredimo te papire, dali se mogu ti potrebni papiri nekako urediti bez potpisa tog rođaka-da se njega zaobiđe, pa da se riješimo inspekcije-mada će rođak i dalje posjedovati svoju polovicu, može li se kako odugovlačiti sa tim postupkom, inspektor nam je išao na ruku toliko da nije napravio zapisnik nego je predao poziv pa savjetuje da se "ne pojavimo" pa da ce poslati drugi poziv i tako dok se god bude moglo... Što da sad radim, postoji li kakva rupa u zakonu ili nešto slično. Unaprijed zahvaljujem na eventualnim savijetima, koji su mi itekako prijekopotrebni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne može se zakonski riješiti bez njegovog potpisa. Ali vi etažni vlasnici možete tražiti procjenu, to dvorište i stara kuća vjerojatno ne vrijedi baš mnogo u tako zapuštenom stanju. Također, ako on nije sudjelovao u etažiranju, a sada hoće dio kolača, mora vam nadoknaditi dio troška etažiranja. Kad se sve to prebije, neće vas koštati toliko. Inače on ne bi niti imao pravo na isplatu, osim ako bi bio suvlasnik u 9/10 ili ako bi ostali suvlasnici nato pristali, ali s obzirom na potpis koji nije dao, mogao bi vas ucjenjivati. Zao mi je. Ali svakako provjerite u katastru i na gruntovni točno stanje stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija