Jump to content

suvlasnica obrta i autorski honorar


prevoditelj

Preporučene objave

molim hitno savijet. Suvlasnica sam obrta ali zbog komplikacija u trudnoći sam na bolovanju i zakonski, koliko sam upućena, ne sudjelujem ni u prihodima ni rashodima obrta. U međuvremenu mi se pružila prilika da kao fizička osoba prevodim za jednu firmu s kojom ću imati ugovor o autorskom honoraru. Moje pitanje je zapravo, dali mogu zakonski sklopiti ugovor o autorskom honoraru kao fizička osoba ( tj. na moje ime) iako sam prijavljena i kao suvlasnica obrta s kojim praktički nemam ništa i uz to sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći. Hvala na pomoć :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlasnik ili suvlasnik obrta može kao fizička osoba sklopiti ugovor o djelu i raditi povremene i privremene poslove a naručitelj posla je obvezan platiti porez po odbitku za izvršitelja posla.

Na kraju godine, bez obzira što ste na bolovanju, obvezni ste kao suvlasnik obrta podnijeti poreznu prijavu u kojoj ćete morati prikazati i sve primitke koje ste imali u tom poreznom razdoblju. Npr. ovaj primitak za kojega će vam naručitelj posla na kraju godine izdati potvrdu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija