Jump to content

Za Morski Wuk


vukivu

Preporučene objave

Citiram izrješenjaMINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA temeljem zapovjediministra obrane Republike Hrvatske od 23.1 1995sve potvrde o pripadnostisudionicima domovinskog rata u Vukovaru izdane do rujna 1994.stavljene su van snage.......Na osnovi svojih prijašnjih potvrda RS ZNG-a i pripadnosti 204 brigade priznat mi je status HRVI-ate potvrdom izdanom 12.05. 1998 .od policijske uprave vukovarsko-srjemske da sam bio pripadnik CZ-a .Tom potvrdom počinju moje životne muke znači NETKO me je stavio u CZ zašto i tko neznam a svi ostali dokazi o ranavanju i pripadnosti su zanemareni znači sve mi je ukinuto i invalidnina i skrb nemam nikakva prava nemam nikakav život nemam ništa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sam dobro razumio iz gornjeg posta i onih koje ste prije pisali, tvrdite da ste imali priznat status HRVI-a (na temelju - između ostalih dokaza - potvrde o statusu HB i pripadnosti 204. br. HV), te da vam je navedeni status prestao zbog toga što vam je naknadno utvrđeno od strane PU MUP-a da ste u vrijeme DR (ili stradavanja?) bili pripadnik CZ. Međutim, ono što je bitno napisati u ovoj stvari je slijedeće:

- da li vam je prvostupanjskim ili drugostupanjskim rješenjem priznat status HRVI-a trajno i kojeg datuma je navedeno rješenje izdato?

- ako vam je navedeni status HRVI-a ukinut drugostupanjskim rješenjem trebate navesti kojeg datuma je isto napisano, u kojem postupku (obnova, nadzor, prevođenje, ... - ovo bi trebalo pisati u uvodu rješenja i/ili obrazloženju, a jako je važno za pravi odgovor), te da li ste protiv takvog rješenja podnijeli tužbu Upravnom sudu.

 

Ukoliko se ne radi o prevođenju, ukidanju po pravu nadzora, obnovi i sl., odnosno ako ste prvi put podnosili zahtjev za HRVI i ako je riječ o drugostupanjskom rješenju kojim je poništeno prvostupanjsko i vraćeno na ponovni postupak radi utvrđivanja pravog činjeničnog stanja, također navedite:

- što se tražilo da prvostupanjsko tijelo napravi u ponovljenom postupku;

- kakvu odluku je donijelo prvostupanjsko tijelo i da li ste se na nju žalili;

- ako je bila žalba, kako je o njoj riješilo drugostupanjsko tijelo i jeste li protiv tog rješenja podizali tužbu Upravnom sudu?

 

Previše je pitanja, jer se mora znati pravi slijed događaja i bitne činjenice. Osim toga čini mi se da ste na drugom topicu ovoga pF tražili savjet oko tužbe na MORH-ovo rješenje kojim vam je odbijena žalbe u postupku priznavanja statusa HB.

Zato, nemojte otvarati više tema koje su međusobno suštinski povezane jer je to teško pratiti, a dobit ćete puno različitih odgovora koji će vas još više zbuniti.

Ako će vam biti lakše, možete i na PM.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija