Jump to content

Ubijanje psa - u krivolovu


raf

Preporučene objave

Osoba koju sam sinoć oko 22H vidio u povratku iz polja (vozeći sijeno) je pucala na mojega psa (Dalmatinac sa smeđim pjegama) i pritom ga ranila, a možda i ubila.

Čuo sam 2 pucnja iz puške za vrijema vožnje, a još 2 nakon što sam stigao kući.

Ta je osoba najvjerojatnije bila u krivolovu. Pretpostavljam da nje ništa ulovio pa da utaži glad za krvlju je ubio mojeg plemenitog ljubimca.

Znam točno o kojoj se osobi radi, a znam pouzdano da je on pucao na psa (jer se pohvalio nekome koga ja poznajem). Moj poznanik ne bi želio da ga otkrijem.

Molim za savjet i pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijaviti policiji svoja saznanja, a ako baš ne želite reći ime svjedoka onda ni nemojte. Tu bi se radilo o dva kaznena djela. Naime išao je krivolov (čl 258 Kaznenog zakon) i potom je " da utaži žeđ za krvlju" ubio vašeg psa čime je počinio kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari. Ima mnogo način ada se izvlači, ali savjetujte policiji da da mu uzme tragove baruta s puške i eventualno izvrši pretragu kuće ako mu je oružj eilegalnbo.

Pretpostavljam da vam pas nije bio na uzici (što je po zakonu trebao biti) pa bi se mogao braniti da je bla samoobrana, ali se ne može izvući na temu što je radio usred noći s lovačkom puškom izvan lovišta ili za vrijeme lovostaja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija