Jump to content

Sta mi je ciniti???


gianna

Preporučene objave

Naime, otac je za zivota sastavio oporuku kojom napominje da kucu nakon smrti ostavlja majci, a u slucaju prodaje kuce odredjeni postotak ide mojoj kceri iz prvog braka s kojom prakticki, ne svojom krivnjom, nisam u nikakvim odnosima, mene u oporuci u stvari i ne spominje iako sam ja jedino dijete.Nakon njegove smrti, ja sam se svog nuznog dijela odrekla, jer mi je tako sugerirala(citaj ucijenila) me majka.Ona je sada jedini vlasnik i ponasa se kao da nista nije bilo, s obzirom da u kucu treba ulagati, kao u svaku nekretninu, cini mi se da ona to ocekuje od mene, a buduci da mi je slozena oporuka iza ledja , ja vise nisam pametna sto mi je ciniti, nisam nikakav materijalista, ali ne zelim da od mene pravi majmuna..najtragicnije je da je to moja rodna kuca, koju sam takvom i smatrala cijeli zivot, a sad od nje prakticki nemam nista..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste vlasnik, odrekli ste se dijela na koji ste imali pravo u korist druge osobe. Dakle, nemate ni obaveza. Ako imate volju ili želju, a pak želite zaštiti svoje eventualno investiranje u nekretninu, postoji varijanta da načinite ugovor s vlasnicom da se vaša ulaganja procjene u omjeru na ukupnu vrijednost nekretnine i na podizanje njene vrijednosti vašim ulaganjima. I ugovoriti ukoliko kuća bude prodana da vam se isplati iznos propocionalan vašim investicijama i poraslom vrijednošću nekretnine koja slijedom toga proizlazi ili u slučaju da ne bude prodana da se prema toj vrijednosti odredi vaš udio u vlasništvu (za 5 godina, 10, nakon smrti majke, ovisi kako se dogovarate)...

No za to će vam trebati i procjena sudskog vještaka prije nego počnete s ulaganjima itd..

Moja je majka bila napravila nešto slično , ali u vašoj ulozi.

 

Ako imate volje za takvo što

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija