Jump to content

Rad bez ugovora


ZastoJa

Preporučene objave

Da ne bude ovo puno subjektivnih dojmova, bolje da postavim pitanje nakon iznesenih činjenica:

 

1) 13.6. bila na razgovoru kod potencijalnog poslodavca

2) 15.6. dolazim sa odjavom od HZZO-a, radnom knjižicom, poreznom karticom...jer su mi u kadrovskoj rekli da sa tim danom dobivam ugovor i nek dođem sa svim tim dokumentima

3) od onda nisam dobila nikakav papir u toj firmi. Na pitanje kada će, dobijam odg. da "oni imaju 15 dana, a da je moje radno mjesto novo pa ne znaju što napisati"...koliko ja znam, imaju 15 dana, ali za prijavu na HZZO i mirovinsko, a ne i za ugovor.

4) kako to obično biva, nesreća ne dolazi sama....za 29.6. sam naručena za jedan pregled na koji čekam već duže vrijeme, naručila se još prije zapošljavanja....a po novonastaloj situaciji nemam ni zdravstveno.

 

Pitanje: Što da radim?

 

Uz ipak malu subjektivnu opasku - znam da bi zdrav razum sad rekao "Traži knjižicu natrag i novi posao"....naravno.....ali ne mogu otići bez da sam našla nešto drugo, jer ću osim nezaposlene postati i beskućnik....to vam je okolina tipa "bolje i neplaćen posao, nego nikakav".... :rigoleto:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) poslodavac je u pravilu obavezan uz prijavu HZZO i HZMO priložiti ugovor o radu, dakle nešto će smisliti, inače postoji mogućnost da poslodavac podnese u roku prijavu nadležnim tijelima, ona se zaprimi (u roku), a naknadno se dostavlja dokumentacija koja nedostaje

 

Inzistiraj na tome da ti poslodavac sukladno Zakonu o radu dostavi prijavu na zdravstveno osiguranje, ukoliko to ne učini do 29.06. probaj se dogovoriti u zdravstvenoj ustanovi da njima naknadno, nakon izvršenog pregleda dostaviš prijavu na zdravstveno.

 

Ukoliko ne uspiješ ni u jednom ni u drugom, plati pregled i nakon što se izvrši prijava i odjava zatraži povrat troškova od HZZO, koji nije upitan (povrat troškova).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moraš znati s kojim danom je početak radnog odnosa, s tim danom ide prijava i na mirovinskom i na zdravstvenom,pitaj to poslodavca, ukoliko je početak radnog odnosa kasnije, recimo 01.07. ostaje ti mogućnost da odeš do HZZO koji će ti nastavno do tog dana produžiti prijavu nezaposlene osobe, (to su dužni napraviti i na to imaš pravo)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija