Jump to content

Restruktuiranje firme - zajedničko osnivanje firme sa stranim ulagačem


geronimo113

Preporučene objave

Zanima me jedan podatak i iskreno se nadam da ću dobiti informacije koje su mi prijeko potrebne, jer je situacija jako ozbiljna!

 

Naime, firma u kojom radim nalazi se u postupku restruktuiranja i u najskorijoj fazi treba se dogoditi spajanje odnosno fuzioniranje sa stranim strateškim partnerom koji bi preuzeo našu tvrtku u određenom vlasničkom udjelu koji će se također zakonski odrediti.

 

Molim vas, budite ljubazni i recite mi koju je dokumentaciju potrebno prikupiti u cilju zajedničkog osnivanja firme i koju pravnu regulativu te koje pravne i zakonske regulative je pritom potrebno poštivati. Koji su to zakoni, uredbe, pravilnici, statuti, te ostali pravni akti, te zakonski i podzakonski pravni akti koje moramo poštivati i jednostavno imati u svojoj , da je tako nazovem, biblioteci u pravnoj službi?

 

Lip pozdrav i puno hvala na odgovoru!

 

Nek vas sve blagoslovi dragi nam Bog! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Ja sam prosao slican put, ali koliko mogu sada rezimirati, sva pravna literatura koja ti je potrebna se već nalazi u svakoj malo boljoj pravnoj službi. U potpunosti se primjenjuju odredbe hrvatskog zakonodavstva, i nema potrebe da se trudiš proučavajući neke njihove modele. Neznatno se razlikuje praksa talijanskog zakonodavstva od prakse austrijsko-njemačkog. (koje je nama sličnije). :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Na Općinskom sudu zastupao sam firmu u predmetu koji je vezan za nepoštivanje pravne i administrativne regulative u svezi odlaganja i zbrinjavanja opasnog elektronskog i elektroničkog otpada (EEO).

 

Visina kazne je =450.000,00 kn, s tim da je usmeni dogovor postignut i zanima me koliki mi postotak pripada u navedenoj parnici bilo po tarifi Odvjetničke Komore Hrvatske ili temeljem određene zakonske regulative?

 

HVALA PUNO I UGODAN DAN ŽELIM!

 

ADIO! BOG!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija