Jump to content

problem s njenim roditeljima


xoops

Preporučene objave

Djete stanuje s majkom i njenim roditeljima. Već 4 godine govorim da je djed alkoholičar i da ima PTSP(bivši logoraš), baka također ima psihičkih problema. CZS je zaključio da djete ima odlične uvijete za život i dodjeljen je na starateljstvo majci. Žalio sam se . Parnica još traje.

Baka prošlu nedjelju, a inače ona čuva dijete,pri pokušaju samoubojstva skoči u bunar, fala bogu živa je, i završi na psihijatriji. Navodno joj to nije prvi put. Ja sam za cijelu situaciju saznao tri dana kasnije od zajednickih prijatelja.Niko mi nije rekao za događaj mada sam viđao i majku i djete i djelatnicu CZS. CZS kaze da je to sve u redu, da se nemam za što brinuti.Ja i nisam baš tog mišljenja. Neznam što mi je činiti. Kome da se obratim? Mogu li tražiti da se dijete meni,barem privremeno dodijeli, imam sve uvijete za to, ili da čekam da se opet nešto desi slično tome ili možda još gore.

 

Da dodam, pošto žive na selu djed ga vodi pred trgovinu da mu mali previ društvo dok on pije pivo s lokalnim alkoholičarima,pijan ga voza u automobilu....

Imam jako velik problem u komunikaciji s djetetom dok je majka u blizini, bježi, tvrdi da me ne voli,ne želi iči samnom. Kad ga nagovorim,za što mi u prosijeku treba 30tak minuta i kad se maknemo od majke i djelatnice iz nadzora situacija se totalno promijeni. Sve moze i grljenje i ljubljenje, igra priča... Naravno niko mi ne vijeruje, djelatnica sudi po onom što vidi kad ga preuzimam, kaže da ga dovoljno ne animiram i da mu ne posvečujem dovoljno pažnje. Kako da dokažem suprotno?

Htio sam kupiti kameru i snimati preuzimanje dijeteta i moje druženje s njim.

Mogu li to uraditi? Dali će se to moći koristiti kao dokaz ?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kljuc svih obiteljskih problema leži u poremećajima osobnosti...

 

PTSP - težak i opasan stećeni poremecaj

 

bakina suicidalnost - mogući znak graničnog poremećaja

 

znakovi PAS (Parenteral Alienation Syndrome ) kod djeteta i genetska opterecenost mogli bi upucivati da majka vašeg djeteta ima BPD.

 

Podnijeti nadležnom sudu zahtjev za promjenem skrbi i tražiti psihijatrijsko vještaćenje sve troje....

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jako velik problem u komunikaciji s djetetom dok je majka u blizini, bježi, tvrdi da me ne voli,ne želi iči samnom. Kad ga nagovorim,za što mi u prosijeku treba 30tak minuta i kad se maknemo od majke i djelatnice iz nadzora situacija se totalno promijeni. Sve moze i grljenje i ljubljenje, igra priča...

 

ovo je vrlo normalno za svako dijete. Naime, kod djece se zbiva sukob dva segmenta: integriteta koji podrazumjeva samosvjest, indentitet, Ja i želje za suradnjom koja se očituje u tim nekim ranijim godinama u oponašanju onog tko od njega ima neka očekivanja a velik je čimbenik njegovog života. Svako dijete je spremno surađivati i to želi, a odgovornost odraslih hoće li se time služiti na korist djeteta ili ne.

 

Naravno niko mi ne vijeruje, djelatnica sudi po onom što vidi kad ga preuzimam, kaže da ga dovoljno ne animiram i da mu ne posvečujem dovoljno pažnje.

Jasno kad ne obraćaju pozornost.

 

Kako da dokažem suprotno?

Predhodni odgovor. I biti beskrajno uporan, ma što tko govorio da ne može učiniti i na koji god se način opravdavao i izgovarao.

 

A u krajnjem slučaju:

Članak 111.

(1) Sud će u izvanparničnom postupku ... ili postoji opasnost za pravilno podizanje djeteta, oduzeti pravo da živi sa svojim djetetom i odgaja ga, te će dijete povjeriti na čuvanje i odgoj drugoj osobi, ustanovi ili drugoj pravnoj osobi koja obavlja djelatnost socijalne skrbi.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija