Jump to content

Par pitanja za mogućnost zastare


qwer

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Moje pitanje odnosi se na zastaru za prometni prekršaj, ali imam par specifičnosti pa me zanimaju odgovori onih koji imaju iskustva s sličnim slučajevima.

Dakle, ja sam iz Splita i prije par dana sam odjednom dobio kazne za pojas, svjetla i zaboravljenu prometnu, ukupno 1100kn. E sad, opcije su mi ili platiti i zaboraviti na to ili žaliti se i pokušati doći do zastare. Pitanja sa sljedeća:

 

1. Hoće li me na sud zvati samo jednom za sve ili 3 puta za svaki prekršaj posebno. To mi je bitno zbog slobodnih dana na poslu i zbog sudskih troškova, koji, ako se ne varam, iznose 150 kn.

 

2. Ako predmet ode u zastaru, odnosi li se to i na troškove suda?

 

3. Trenutno sam u Splitu, ali uskoro idem u Zagreb zbog posla. Poziv na sud mi dolazi naravno u ST, ali ću tražiti da se postupak prebaci u ZG budući da ću tada biti gore. Koliko vremena uobičajeno prođe dok me sud u ZG ponovno ne pozove? Čime pravdam zahtjev za delegaciju nadležnosti, nekavom potvrdom o zaposlenju u ZG ili prebivalištem/boravištem u ZG. To pitam zato što ne znam hoću li morati vaditi novu osobnu kad odem gore, ili samo promijeniti boravište dok trenutna važi.

 

4. I za kraj, općenito pitanje vezano za dostavu. Nekidan sam u novinama pročitao savjete sa neke web-stranice kako treba uporno izbjegavati poštara jer mi poziv mora biti osobno uručen. Je li to istina? Ako je, mogu li moji ukućani odbiti primiti pismeno bez obrazloženja, uz navođenje moje trenutne adrese? Znam da mi je sestra dobila poziv na sud ubačen u sandučić?

 

Hvala na eventualnim odogovorima!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija