Jump to content

Veći najam - potpisati ili ne?


Xena

Preporučene objave

HITNO Molim za savjet ...

 

Preko 10 god. boravim u gradskom stanu temeljem ugovora o najmu (od 1998.g.na NEODREĐENO vrijeme ) i uredno podmirujem sve obaveze. Zaključkom grad. poglavarstva najamnina je u odnosu na prošlogodišnji iznos povećana preko 200 %. Istim zaključkom raskinut sadašnji važeći ugovor uz otkazni rok koji za par dana ističe.

 

U dostavljenoj obavijesti pozivaju na sklapanje ugovora po NOVOJ znatno višoj cijeni uz prijetnju iseljenja.

 

Molim za savjet što učiniti obzirom da stan nude (gotovo prisiljavaju) na prodaju ali zgrada nije etažirana niti ucrtana (lokacija se vodi kao oranica), nema uređen pristup a kamoli park. mjesto i sl. zbog čega na ranijem javnom natječaju nije bilo zainteresiranih za kupovinu.

 

Dvoumim se, koje je "manje zlo", potpisati novi ugovor ili ne jer potpisom prihvaćam drastičnu cijenu a odbijanjem prijete iseljenjem i gubitnom prava prvokupa.

 

Ostale troškovi su podmireni i za ovaj mjesec osim najma koji jedino mogu uplatiti u dosadašnjem iznosu e-zabom na nj. račun ako je to uopće pametno.

 

Zahvaljujem svima na pomoći.

 

P.S. - savjet lokalnog odvjetnika nije pomogao jer smatra da je najbolje pronaći drugi stan jer "ONI" - gradsko poglavarstvo mogu kako hoće povisivati mnajamninu te da je očigledna namjera visokim najmom natjerati stanare na otkup.

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko je meni poznato Gradske najamnine su drastično manje od stvarnih najamnina koje plaćaju najmoprimci u privatnim stanovima.

Bilo bi zanimljivo da nam kažete informaciju koliko je iznosila vaša najmanina prije njihove nove odluke o poviešnju i kolika je sada najamnina.

Otkup i nije tako loša stvar pogotovo što imate pravo prvokupa.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija