Jump to content

Molim savjet


orca

Preporučene objave

Kolegici s posla digla sam gotovinski kredit preko American Expressa. U početku je to uredno vraćala, međutim s odlaskom na porodiljski dopust prestala je s vraćanjem, tako da mi je ostala dužna cca. 3.000,00 kn. Sada po povratku na posao se pravi glupa i više ne spominje dug. Naravno, kako sam joj vjerovala nemam ništa na pismeno, ali imam nekoliko svjedoka koji znaju za cijeli slučaj i preostali iznos duga. Ima li ikakve pravne osnove da je tužim, odnosno opomenem putem odvjetnika uz prijetnju tužbom uz obračun kamata??? Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo bi pametnije da prvo lijepo s njom sjednete na kavu, pokušate obuzdati strasti, lijepo joj objasnite da i Vama treba taj novac, da ste joj pomogli kad Vam je trebalo.

 

Na taj razgovor uzmite nekog s kim i ona voli biti u društvu, a i Vi - to će Vam biti također svjedok ako lijep razgovor ne pomogne.

 

Inzistirajte na tome u tom razgovoru da Vam potvrdi da je uzela taj novac od Vas i da ste joj pomogli. Neka to treća osoba jasno čuje.

 

Toj trećoj osobi unaprijed morate sve reći : što Vam je namjera, zašto to radite i da nemate drugog izlaza, te da ga uzimate za svjedoka i ako dođe do nečeg, da ćete ga uzeti za svjedoka pri sudu.

 

Dakle, ako ne nađete sporazumno rješenje (makar neka vam plaća u manjim obrocima, prije ćete dobiti novac nego sudskim putem), tada Vam preostaje odvjetnik, tužba za prijevaru, ...

 

Nemojte smetnuti s uma ni vrijeme za pokretanje tužbe. Zbog svega toga, razgovor morate obaviti čim prije, ako ne urodi plodom, sa tužbom više ne smijete čekati a za takvu stvar obavezno morate otići tad k odvjetniku.

 

P.S: Odvjetniku ćete također dati prezimena i imena ljudi koji su Vam svjedoci o svemu što ste napisali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija