Jump to content

diners i dug


scampy

Preporučene objave

pomoć !!!!

tijekom 2004 nakupila veliku svotu duga kod dinersa i zapala u probleme. u 10/2004 diners blokira karticu i trži naplatu svih dospijelih i oni koji imaju dospjeti ( u skladu s uvjetima korištenja kartice) . plačam na rate... krajem 10/2003 jb šalje opomenu pred ovrhu i istiće cjelokupni dug...dogovaram isplatu na rate i uredno otplačujem.. 6 mj. poslije u 03/2005. diners pronalazi novi dug........ koji su prethodno previdili???? negiram taj dug i dalje otplačujem svoj dug...isplatila sam cijeli dug čak i veliki dio duga koji su naknadno odnekud iskopali...ostalo je nešto malo cca 2000 kn koje nisam i neću otplatiti ali mi opet jb šalje ovaj put ovrhu na taj dug i to na temelju vjerodostojne isprave??? a to je analitička kartica dinersa u kojo stoji da od 15.03.2005. imama novi dug ??? to dolazi u 01/2007 gotovo godinu dana nakon što sam otplatila dug???ulažem prigovor na ovrhu i sud i sud stavlja ovrhu van snage i stavlja predmet u rad kao u povodu protiv platnog prometa! ŠTA SAD ... ŠTA TO ZNAĆI... DALI JE NASTALA ZASTARA ZA OVA POTRAŽIVANJA.......interesirame da li sad kad je ovrha ukinuta počimamo iz početka kao da ovrha nije ni postojala... molim pomoć....želim se borit.....tuđe neću svoje nedam!!!!! :azdaja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rješenje koje ste dobili znači da ulazite u parnicu. Privremeno ste nešto dobili na vremenu, ali je pitanje kako će to za Vas završiti, jer ćete morati platiti dodatne sudske troškove, troškove njihovog odvjetnika, vjerojatno i zatezne kamate ako izgubite parnicu.

 

Sada ste u situaciji "sve ili ništa".

 

Vi morate dokazati da Diners nije u pravu.

 

Diners će preko svojih odvjetnika dokazivati da je u pravu.

 

Prikupite sve dokaze koje imate, sve potvrde koje imate a odnose se na plaćanja Dinersom, prikupite sve dokaze koje imate o otplaćenom dugu.

 

Usporedite njihove kartice koje ste dobili, a ako ih niste dobili, tražite da Vam ih faksiraju iz njihovog knjigovodstva/računovodstva i na to imate u potpunosti pravo.

 

Razmislite dobro da li dug uistinu potječe od neke transakcije ili ne.

 

Ako smatrate i sigurni ste da niste napravili određenu transakciju, a terete Vas za nju, bojim se da se bez odvjetnika nećete izvući.

 

Odvjetnik će Vam biti potreban jer će Vas na prvom ročištu odmah zateći sa dokazima koje imate, protiv njihovih knjigovdstvenih ovejerenih kartica koje imaju.

 

Ako imaju Vaš potpis na transakciji koju spominjete da niste napravili, izgubit ćete parnicu.

 

Savjetujem da dobro razmislite, prikupite sve papire, te da prvo sami točno i precizno ustanovite gdje je greška - u Vašem vođenju evidencije ili njihovom.

 

Ako je greška ipak kod Vas, pomirite se s dugom, uplatite im cijeli iznos duga te novonastale troškove i nemojte ići u parnicu.

 

Ako je greška kod njih, sa 100 % sigurnošću, tada uzmite odvjetnika, jer samo tako ćete parnicu dobiti, a onda će u tom slučaju oni morati podmiriti troškove Vama i Vašem odvjetniku.

 

Zato : papire u ruke, sto puta sve pregledajte i pretražite, tražite da Vam Diners pošalje svoje kartice, zovite ih neka Vam objasne pšojedine stavke na karticama ... i sretno !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve što ste naveli poznato mi je i samoj. niste mi odgovorili na osnovna pitanja koja uglavnom i mijenjaju situaciju , pa su stoga mnogo bitnija od utvrđivanja činjenice da li sam napravila ili ne dug.

1. u 10/2004 blokirali su i poništili karticu, te shodno pravilima i uvjetima za članstvo koje diktira diners, zatražili uplatu svih potraživanja po karticama koje sam posjedovla kod njih! čl.10 i 11 istih ( na koje sam se pozvala u prigovoru na ovrhu) kažu: ukoliko član ne plati račun u roku dospijeća , cijelokupni trošak dospijeva na naplatu u idućem računu( u mom slučaju to je bio 10/04) na koji iznos je i bila opomena pred ovrhu !

pitanje je da li naknadno i u kojem roku mogu zatraživati nova plačanja ????

2. koliki je zastarni dug potraživanja po karticama! moja cjelokupna potraživanja dospjela su u 10/2004 god. da bi rješenje o ovrsi dobila 30.01.2007.

3. INTERSIRA ME : da li je predmet išao u zastaru samim time što je ovrha stavljena izvan snage, točnije da li to znaći da proti mene proces nije ni vođen, tj da ulazeći u parnicu diners počima izpočetka.

odgovor na moja pitanja bila bi konkretna pomoć !

HVALA

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, uvide u vaše papire nemamo, niti znamo jeste li dug napravili ili ne, no nije ni bitno... bitno je da ste vi stavili prigovor, i kako vam je Gaiusl rekao, ulazite u parnicu. Kao što je korisnik Scampy napisao par postova niže, zastara za kartičarske kkuće je 3 godine, dakle vaš dug nije u zastari, jer nije ni bitno kada ste vi primili rješenje o ovrsi nego kada je ovrhovoditelj podnio prijedlog javnom bilježniku.U svakom slučaju, zastare nema.

Vaše pitanje da li se počinje ispočetka, odgovor je ne. Njihov prijedlog za ovrhu sada se tretira kao tužba, a vaš prigovor kao odgovor na tužbu. Budući da oni imaju izvode za dugove po kartici koje ste vi napravili, a vi tvrdite da niste, najbolje bi bilo tražiti knjigovodtveno vještačenje kao i grafološko ukoliko zaista niste napravili taj dug pa niste ni potpisivali slipove.

Istina je, najbolje bi vam bilo uzeti odvjetnika za ovo, jer njihovi odvjetnici će vas pokopati, a nećete znati što predložiti i kako sve ide i koliko košta. Toplo preporučam odvjetnika. Ukoliko si ne možete priuštiti, obratite se odvjetničkoj komori da vam dodijeli besplatnog.

P!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija