Jump to content

Mirovina


POLIS

Preporučene objave

PRIJE DVIJE GODINE OTIŠAO SAM U 6A MIROVINU IZ DIJELATNOG SASTAVA VOJNE POLICIJE, DRAGOVOLJAC SAM OD 28.06.1991 SA ČINOM NADNAREDNIKA, SADAŠNJA MIROVINA MI JE BILA 2.200 KN ALI SAM PRIJE PAR DANA BIO NA DRUGOSTEPENOJ KOMISIJI ZA HRVI I DOBIO SAM 20%. DALI MI TKO MOŽE IZRAČUNATI KOLIKU BI SADA TREBAO IMATI MIROVINU. HVALA!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Poštovanje i pozdrav svim forumašima!

Imam pitanje za svog jednog prijatelja -bio je samnom na terenu od 11/1991-07/1992.nakon gašenja postrojbe vratio se na posao u Podravku..

Dosta toga i ja znam ali tražim Vaše mišljenje da čovjeku ne prenesem neke stvari krivo ili pak da nešto ne izostavim.

 

Nije tajna tadašnji pogon KVASCA u Podravki privatizacijom je prodan Francuzima-radnici ostali u sastavu i radili.Sad Francuzi gase,tj.već su ugasili pogon te radnicima daju otpremnine,te na zavod za zapošljavanje.

 

Pitanje:ima li moj prijatelj (45 god.života) pravo na kakvu braniteljsku mirovinu,mada nebi želio ići ,a opet ne može naći posao u tim godinama.

Gdje i kako započeti da ostvari pravo na braniteljsku mirovinu??,-Uzdam se u Vas ,HVALA unaprijed!

BOG I HRVATI !! ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima li "taj prijatelj" status branitelja, ima li dobar ratni put i dali se liječi ili liječio od bolesti koja je povezana sa DR-om. Ako mu nedostaje bilo koja od ovih stvari koje sam naveo teško da će ostvariti invalidsku braniteljsku mirovinu.

 

Za početak liječenja od bolesti povezane sa DR-om je sada prekasno jer je prošlo oko 16 godina (a s obzirom da je kratko vrijeme bio u ratu može pokušati ali ne bih se kladio u "sretan ishod").

 

Vještaci na mirovinskom odlučuju o tome nakon što izvrše uvid u njegovu dokumentaciju iz koje se mora vidjeti da je radno nesposoban.

 

:gatara:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Status branitelja ima,ratni put je solidan (1.crta u navedenom razdoblju)liječio se zbog problema tlaka i srca ,ali mislim da to ne može povezat sa DR.Sad je na birou za zapošljavanje.Ne razumijem se puno u zakone ali dal on nema pravo na najnižu braniteljsku mirovinu koja iznosi mislim cca 1900 kn??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija