Jump to content

kleveta


surefire

Preporučene objave

Pozdrav! Jedna sam od adminica i vlasnica foruma o kućnim ljubimcima www.ljubimci-forum.com . Inače sam iz Dubrovnika, a na forumu imamo akciju za skupljanje materijalne i financijske pomoći dubrovačkom azilu za napuštene pse koji je nastradao u nedavnom požaru. Račun na koji se sredstva skupljaju nema veze sa mnom, već pripada jednom od forumaša.

Osoba, koja je s našeg foruma izgnana zbog kršenja pravila, objavila je broj računa na indexovom forumu (nick Tiha2000), a ja sam se kasnije (nick surefire) ubacila s ispravkom podataka koje je ona navela, nakon čega sam bila verbalno napadnuta, tj. aludirano je na to da uzimam proviziju od uplaćenog novca. Uz to je dotična uz moj nick stavila i link na moju osobnu stranicu sa slikama i mislim da bi to, iako je neistina, moglo štetiti mom ugledu. Mogu li je tužiti za klevetu, postoje li pravne osnove?

Link na raspravu na indexu: http://www.index.hr/forum/default.aspx?q=t&idf=38&idt=140008

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po onome što sam čitao mislim da nema elemenata kaznenog djela klevete. Naime ona nije ustvrdila da vi uzimate proviziju, već je kraju rečenice stavila upitnik i stvar formulirala kao pitanje, a ne kao tvrdnju. u onako sročenom ktestu ne bih se čak usudio govoriti ni o kaznenom djelu uvrede, a kamoli klevete.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

točno tako! Moa supruga je postavila pitanje! Kao posljedicu toga imamo svakodnevne prijetnje putem interneta, sms-a i telefonskih poziva. I od strane surefire napravljenu hajku i javni linč na "njezinom" forumu u temi Tužbe? http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=18720&forum=30&7

 

I mali ispravak: Tiha2000 nije izgnana radi objave toga nego puno puno prije (u veljači o.g.) iz nepoznatih razloga. Link: http://www.ljubimci-forum.com/index.php?topic=23037.15 (svi imaju opisane razloge osim za Tiha2000)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija