Jump to content

Gradnja, molim savjet


PrEsVeTli

Preporučene objave

Dakle ovako, 1972 godine rođak je kupio komad zemlje koja se veže do njegove čestice i te godine je katastarski sve rješeno i on je upisan kao vlasnik. kako je zemljište bilo nacionalizirano nije se moglo upisati u gruntovnicu (zemljišno-knjižni odjel).

Vlasnik koji je upisan gruntovno bio je dužan neki novac poreznoj i ona se upisala na tu zemlju kao osiguranje tražbine. On ima još nekretnina koje mu nisu opterećene ničim. Obzirom da ja planiram graditi manju kuću tako sam došao do podatka da je taj komad zemlje katastarski na mojeg rođaka a gruntovno na drugog vlasnika i poreznu (baš me zanima kako je sud izvršio očevid vani). Sad me zanima na koji način mogu tu zemlju rasteretiti i prepisati na sebe a nakon toga spojiti dvije parcele u jednu radi gradnje. I ako netko zna malo pojasniti članak 40 Zakona o pravima Hrvatskih branitelja a vezano uz obvezu lokalnih vlasti. Btw HRVI sam sa stalnim rješenjem i još nisam koristio nikakve povlastice pa ne znam kako početi rješavati problem oko zemlje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija