Jump to content

Ugovorna kazna


deelighted

Preporučene objave

Pomoć za rješavanje!

Bijah u Murteru na otoku Murteru. Uđoh automobilom pored marine, gdje je znakovima označena zona parkiranja i postavljeni aparati za naplatu. Međutim. Znakovi su postavljeni uz cestu. A na toj cesti je autobusno stajalište. Sa tog stajališta je ulaz na neasvaltirano parkiralište, i nije označeno i uređeno nikakvim znakovima. Stoga sam pretpostavljao da se znakovi ne odnose na dotično. No, međutim dočekala me na povratku čestitka od 80 kn. Ne bih se uopče žalio, ali smatram da nije uredno označeno da se i na dotičnom naplačuje parkiranje. Ne bi li na ulazu trebao također biti znak. Osim toga, to parkiralište nije čak ni osvjetljeno, tako da se ne vidi gotovo ništa. Tim više što je na stajalištu stajao autobus koji je zaklanjao rasvjetu sa ulice. U izvatku odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole (Službeni glasnik Šibensko-kninske županije br. 9/06 stoji da se korisnikom parkirališta smatra vlasnik vozila, evidentiran u MUP-u prema registracijskoj oznaci.

Znači li to da ne vrijedi fora da je mogao voziti netko drugi? Piše i da Nalog za plaćanje ugovorne kazne izdaje osoba ovlaštena za kontrolu te na odgovarajući način, pričvršćuje na vozilo. Da se dostavljanje naloga smatra urednim i kasnije oštećenje ili uništenje nema utjecaj na valjanost dostavljanja te ne odgađa plaćanje. Što ako ga je netko uništio prije nego sam ja došao do auta. Ako ga je vjetar odnio ili ne znam što, ako ga nisam uočio? Ne mogu mi dokazati da sam nalog uistinu dobio u ruke. Da li da platim kaznu ili ne? Sutra mi istiće rok za plaćanje. Imam li ikakve osnove za izbjegavanje plaćanja. A definitivno smatram da parkiralište nije propisno označeno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija