Jump to content

ovrha i vještačenje duga alimentacije 3.500 kuna


Gogy

Preporučene objave

U postupku ovrhe (dugovanje alimentacije) sud traži izračun od sudskog vještaka financijske - knjigovodstvene struke i to 3.500,oo kuna.

Oslobođena sam plaćanja sudskih pristojbi, a ne mogu povezati ove troškove ni s čim.

Da li je točno da ovisi od suca do suca od koga će zatražiti izračun dugovanja ? Da li postoji način da izbjegnem plaćanje vještaćenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko me u tijeku postupka oslobode plaćanja sudskih pristojbi da li je to u nekoj vezi sa plaćanjem tj. neplaćanjem vještačenja i što ima s tim status hrvatskog branitelja (mislim da se u Zakonu o hrv.bran. spominje neko oslobađanje plaćanja sudskih pristojbi ... )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik izlazi sa prijedlogom za ovrhu nad nekretninom zbog neplaćanja 17 godina alimentacije. U međuvremenu dužnik je plaćao 14 rata pa je nastupio prekid zastarnog roka(? valjda).

Sada mi odvjetnik predlaže da ja PREDUJMIM ZA TROŠKOVE SUDSKOG vještaka knjigovodstvene struke 3.500 kuna kako bi izišao pred suca sa izračunatim dugom.

Meni nije jasno da JA uzimam sudskog vještaka. Zar to niej osoba koja je dala prisegu da će podaci koje će podastrijeti sudu biti točni ???

Inače govore kako od suca do suca ovisi čiji će izračun uvažiti. Pa to u nastavku predpostavlja pitanje da li i suprotna strana može uzeti također sudskog vještaka iste struke kojem će platiti 35.000 kuna i imati dug od 150 kuna za sve ove godine????? Meni je to apsurdno. Objasnite mi, molim Vas.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija