Jump to content

razvod i imovina


tobix

Preporučene objave

ovako zivimo skupa 15 godina u braku, imamo curicu od 15 god. zivjeli smo u stanu moje majke. stan od majke prodajem te kupujem novi, od prodaje stana novci idu na racun majke a ja dizem kredit i kupujem stan. znaci vidljivo je da je novac stigao sa racuna majke u iznosu od 80% te ovih 20% da sam ja digla kredit. imam namjeru da se rastanem. e sada zanima me je sve sto se tice stana onda kako ja mislim moje 100% jer postoje dokazi a u tom stanu smo 1 godinu tek, mislim da tu nebi trebalo biti imovinske rasprave ili nisam u pravu. probati cu sporazumno da rijesim sve. vidim da cu radi male morati na sluzbu za socijalnu skrb.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stan je bračna stečevina jer je stačen za trajanja braka. No, dokazat ćete da vam je darovano 80% što ne bi trebao biti neki problem jer je razvidan tok novca, a onih 20% što ste namirili kreditom je fifty-fifty, odnosno pola otplaćenog iznosa, tj. utvrđene vrijednosti. Ispada da ga ide manji dio od onih 10%.

 

A da, kad je maloljetno dijete u pitanju morate proći proceduru na czss-u.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem! Kako je stan bračna stečevina, ako je majčin. Zar ne bi bio bračna stečevina da je prepisan na nekoga od supružnika? Onih 20% od prodaje stana još se može uzeti kao bračna stečevina, ali 80% koji sjedaju na račun vlasnice stana ne vjerujem da je ičija bračna stečevina, a i tih 20% mi je sumnjivo, o tom bi isto trebao biti neki ugovor o pozajmici ili darovni da bi bio bračna stečevina, zar ne? Mislim , nisam pravnik, ali gledajući po logici sam došla do tog zaključka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija