Jump to content

Savjet- prometna nezgoda :(


full

Preporučene objave

Prije svega pozdrav svim clanovima foruma:)

 

Radi se o sljedecem....

 

prije 2 mj dozivio sam prometnu nezgodu u kojoj sam sudjelovao ja ( motorist ) i pjesak.

 

vozio sam max skuter zagrebackom avenijom, vrijeme oko 20.45 vec je bio mrak ,krajnje lijevom trakom( uz renzol), nakon krizanja s nehajskom ulicom ( 50 m od pijesackog prijelaza i semafora) znaci dobro debelo od mjesta gdje bi pijesaci trebali prelaziti. zacuo sam ogromnu buku iz sebe i automatski sam sam pomislio da mi se iza leda priblizava velikom brzinom neka od nabrijanih jurilica,pogledao u retrovizor -lijevi -desni digao pogled i ugledao pjesaka kako trci ( pretrcava ) spomenutu cestu i vec je u traci do mene ..prilikom njegovog pretrcavanja moram napomeuti 2 stvari- na sebi je imao tamnu odjecu i gledao je u suprotnom smijeru, znaci od mene !!!!

 

automtski cim sam ga ugledao,poceo sam kociti ali vec sam bio u njemu, nekak sam ga trknuo pao sa motorom na cestu.

 

tragova kocenja nema, u policijskom izvjescu kojeg sam cekao 7 tjedana je navedeno da su tragovi struganja( znaci od mjesta udarca pjesaka) 21 m.

u zapisniku sam naisao na nekoliko nepravilnosti,a najveca je da se nesreca dogodila na raskrizju..

 

imam svjedoka, koji je sve vidio...

policija je pokrenula prekrsajnu prijavu protiv mene..

steta na motoru je oko 1000 e, nemam kasko osiguranje, nego obicno euroherc..

 

znamima me kakav je postupak u mom slucaju, za sto me sve mogu okriviti( mada ja smatram da nisam kriv,izgleda da je to samo moje misljenje jer zakon govori nesto drugo:(

 

dal cu moci uopce dobiti neku naknadu za stetu motora..pjesak ima 19 god i nezaposlen je:(

 

dajte neki savjet, molim vas:)

 

HVALA UNAPRIJED :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo prepisao iz policijskog zapisnika....

 

....radi osnovane sumnje da je počinjen prekrsaj:)

 

iz clanka 51. stavak 1., kaznjivo po clanku 51. stavak 5., primjenom clanka 294. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama( N.N. br. 105/04.)

 

sto se tice ozljeda... ja sam natradao vise od njega, on je imao modrice,ogrebotine, sivao je arkadu, nista slomljeno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vozač je dužan brzinu kretanja vozila prilagoditi osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustoći prometa tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

 

Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji brzinu kretanja svoga vozila ne prilagodi osobinama i stanju ceste i drugim uvjetima (stavak 1.).

 

Za prekršaje iz ovoga Zakona kojima je izazvana prometna nesreća, počinitelju će se izreći najmanje dvostruka novčana kazna od najniže kazne propisane za taj prekršaj.

 

 

Dakle, procjena je policije da je tvoja brzina bila uzrok ove prometne nezgode, što znači ništ od bilo kakve odštete, osim ukoliko na neki način na koji još nitko nikada do sada nije uspio, dokažeš u prekršajnom postupku da to nije bilo tako. No i da postoji bilo kakva odgovornost od strane pješaka, jedino od njega bi mogao potraživati nešto, valjda, ali to je definitivno naučna fantastika.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija