Jump to content

Dokumentacija


Grom

Preporučene objave

Molim savijet za prevarenog kolegu za kojeg sam mislio da je riješio svoj status i prava kako najbrže i kojim putem do izgubljene dokumentacije?Naime radi se o 92.g kada je dolazila komisija za utvrđivanje invalidnosti po osnovi ranjavanja (dvije prostrelne rane) ,ali taj dan kolega je imao u obitelji smrtni slučaj pa se nije odazvao na istu ,smatrajući kako je opravdano te da će to poslje obaviti.Međutim poslje ga nitko nije više zvao a dokumentacija završila u Šarengradskoj i više se nemože ili neće naći.U akciji smo zajedno bili i ja sam svoje ostvario jer sam taj dan bio na komisiji (jedna prostrelna) ,ali sam bio u uvjerenju da je i on dok se nismo sreli nakon dugo godina.Zato u njegovo ime molim sve koji mogu pomoći (može i na pp) jer sudeći po njegovom stanju sam neće moći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako to niste naveli, pretpostavljam da je riječ o mogućnosti utvrđivanju statusa HRVI po osnovi ranjavanja (ispravite me ako griješim).

Ako je tako, trebali bi još napisati da li gospodin o kome je riječ posjeduje dokumentaciju (osim one izgubljene) u kojoj je zabilježeno liječenje odmah po ranjavanju (osobni zdravstveni karton ili druga medicinska dokumentacija) i da li mu je ikada izdata potvrda o okolnostima stradavanja (MUP ili HV?).

Nakon toga možemo dalje.

Inače, ono što je vaš prijatelj 1992. godine trebao napraviti jest da opravda svoj nedolazak na komisiju (dovoljno je bilo ponijeti osmrtnicu), pa bi mu sigurno zakazali drugu ocjenu. Međutim, ukoliko svoj izostanak nije nikada opravdao, teško je danas govoriti da je on prevarena strana. Naime, u svim propisima koji su do sada bili na snazi jasno je navedeno da ako osoba ne pristupi pregledu ili na drugi način onemogući nadležno liječničko povjerenstvo da donese nalaz i mišljenje, da će se postupak obustaviti.

Također, provjerite u Šarengradskoj koliko godina su dužni čuvati medicinsku dokumentaciju (vjerovatno do 10 godina) i gdje se ista šalje nakon toga (vjerovatno Državni arhiv).

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sreća je što posjeduje dokumentaciju i poslje toga iz čega je vidljivo da je riječ o ranjavanju i lječenju poslje te komisije , a što se tiče opravdanja ,niti su kasnije dolazili ni pitali , pokupili te papire i zbogom , a i on kaže da je očekivao poslje poziv ali ništa.Nastavio ratovat -96.te razvojačenje i uz to i razočarenje i dno .Sad će mo zajedno oped ponovo,ali sam mislio da bi bilo lakše sa onom prvom papirologijom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija