Jump to content

Oporuka djeda na unuke - koja su maloljetna - sukladno dogovoru sa svojom kćeri - klauzulom


mandarina

Preporučene objave

Evo zanima me još jedna stvar - pošto je moj otac živ - a htio bi napisati oporuku - i sve ostaviti meni i sestri.

A pošto sam ja već osigurana od strane muža stambeno a isto tako i moja sestra - razmišljala sam da se to automatski to znači moja polovica kako i njena ostavi oporukom djeci - samo da napomenem to je kuća kao i sva njegova imovina bez ikakvih dugova (e sada kako sam ja majka te djece koja su za sada malodobna te mi ne treba cirkus sa socijalnim - zanima me dali li se u oporuci može zabilježiti da sam ja opunomoćena raspolagati sa imovinom svoje djece i da se ta imovina ne smije prodati bez moje suglasnosti - recimo do god sam ja živa).

Sad ne znam - ali vidjela sam da je sve moguće - pa me eto to zanima. Volim svoju djecu - ali nikad se ne zna - s kime će živjeti - i kako će se to odvijati ali ih isto tako želim na neki način osigurati sa svojom očevinom - ali ne tako da za mog života - i mog odricanja - socijalno određuje pravila.

Unaprijed se zahvaljujem na nekom dobrom savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato što mi je želja osigurati za svog života i života mog oca svoju djecu - dati im na znanje da je to njihovo i da se mogu osloniti na to - ali isto tako - zaštiti im tu imovinu - u slučaju razvoda - ili nećeg drugog - nikada se ne zna što Vas u životu ceka - a imala sam dosta prilika da vidim i drugu stranu života - pa sam samo na taj način razmišljala da sam mirnija - jer znam da će one to naslijediti a isto tako ću ih onemogućiti u slučaju neke njihove ili nećije druge nepromišljenost. Zato eto molim Vas za pomoć dali je to moguće ili ne i unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru!

Oprezna :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija