Jump to content

odgovor od Suda na moj prigovor-Vodovod


dani1

Preporučene objave

hm..pa da krenem

 

Prosle godine dobivam rjesenje o ovrsi za neplaceni racun. racun je bio placen istog dana kada je i donesena ovrha, te sam ja istu dobila doma nakon cca 8 mj.

U prigovoru sam navela da je ista placena kada je i donesena ovrha te kako Vodovod nije bio u mogucnost da u 8 mj, javi sudu da je racun placen..Takodjer sam trazila da mi se troskovi storniraju.Ono sto mene najvise muci a isto sam i napisala u prigovoru je to ,da je meni Vodovod zaracunao kamatu na kamatu ( zateznu ). Znaci glavnica po tom racunu je bila 120,00 kn kamate po dugu po ostalim racunima 10,00, te su oni u ovrhi to uzeli sve zajeno kao glavnicu te su mi na to jos naplatiti dodatnih 12,00 kamate. JA sam u prigovoru to navela te u petak dobivam rjesenje gdje tu razliku od placenog racuna i troskova ovrhe moram platiti gdje je i ta kamata po mom sudu duplo obracunata. Naravno da nisam dobila specifikaciju obracuna kamate.

E ono sto je najbolje od svega toga, znaci zakon je prekrsen traze me da platim razliku ( u rjesenju se nigdje ne spominje da je rjesenje na osnovi mog prigovora vec samo da me se poziva da to platim u roku od 30 dana, nemam pravo zalbe na to rjesenje prema nekim cklancima ovrsnog zakona.

Tvrdoglava sam glede uzimanja od mene sto zakonski ne moram a oni mi ne smiju to naplatiti pa ni sama ne znam sto da radim. dodje mi da nazovem tu sutkinju koja je to rjesenje potpisala...pa daj joj objasnim u cemu je problem

 

Sto mi je za ciniti, imate prijedloge..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste porekli samo postojanje dugovanja, sud Vas je trebao uputiti u parnicu.

 

Ako je sud Vasu uplatu protumacio kao uplatu po ovrsi, dakle priznanje dugovanja, onda Vas sada poziva da platite i razliku.

 

Do toga je moglo doci jer niste pravilno regairali na prvo rjesenje, ali i zbog necitanja Vaseg prigovora ili neke druge greske.

 

Sto uciniti kad vise nema mogucnosti prigovora ili zalbe, ne znam, mozda bi ipak bilo najbolje da provjerite kod sutkinje sto je tocno na stvari. Mislim da ima lijeka i za takve stvari (npr. povrat u prijasnje stanje), ali se bojim da bi Vam za to trebao odvjetnik sto je za taj iznos duga neisplativo.

 

Obracunavanje kamate na kamatu (i to cak u intervalima kracim od godine dana) je uobicajena nezakonita praksa komunalnih i slicnih poduzeca kojoj, koliko znam, jos nitko nije stao na kraj. To cine tako da od uplate (mjesecne ili kakva vec je), dio uzmu za pokrice prethodnog dugovanja s kamatom (stvarnog ili izmisljenog, priznavali ga Vi ili ne). Time uplata postane nedostatna, a to prikazuju kao novi dug na koji se ponovno obracunava kamata. To cine i ako ste dug osporili, a nezakonitost je u tome da ignoriraju svrhu uplate na uplatnici, dakle ako je uplata za tekucu potrosnju, onda ne bi smjela biti koristenja za pokrice dugovanja. Netko ce to morati istjerati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija