Jump to content

brisanje neosnovanog konačnog upisa


aladin

Preporučene objave

Član je isključen iz društva. Nakon 5 godina parnični sud poništava odluku o isključenju i nalaže registarskom sudu brisanje upisa na temelju odluke o isključenju. U međuvremenu izvršeno je više puta povećanje kapitala od strane ostalih članova društva i to je upisano u sudskom registru. Šta učiniti sa tim naknadnim upisima ako registarski sud izvrši brisanje upisa o isključenju člana čiji je udio raspoređen na druge članove društva.? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mala greška tijekom vođenja parnice

 

trebalo je u istoj parnici napadati sve odluke skupštine doo koje su naknadno donošene i upisivane u sudski registar

 

tada bi sud vjerovatno u istom postupku poništio sve odluke

 

naime

 

Ništavost odluka skupštine

Članak 448.

Na ništavost odluka skupštine na odgovarajući se način primjenjuju odredbe članka 355. do 359.

ovoga Zakona.

 

Uklanjanje ništavosti

Članak 356.

(1) Nakon što se odluka glavne skupštine upiše u sudski registar ne može se pozivati na njezinu ništavost iz razloga navedenog u članku 355. točki 2. ovoga Zakona.

(2) Ako je odluka glavne skupštine ništava iz razloga navedenih u članku 355. točki 1., 3. ili 4. ovoga Zakona, na ništavost se ne može pozivati po proteku tri godine od njezina upisa u sudski registar. Ako je u vrijeme isticanja toga roka u tijeku spor povodom tužbe za utvrđenje odluke ništavom, rok se produžuje sve dok se tužbi pravomoćno ne odluči ili dok se spor konačno ne riješi na neki drugi način. Ako je odluka glavne skupštine ništava po odredbi članka 355. točki 1. ovoga Zakona zbog postupanja protivno odredbi članka 277. stavka 5. ovoga Zakona, na njenu se ništavost ne može pozivati ako se s njom suglase dioničari koji nisu bili uredno pozvani na glavnu

skupštinu.

(3) Odredbe stavka 2. ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju i u slučajevima iz članka 338. stavka 2. te članka 348. stavka 2. ovoga Zakona ako odluka nije ila pravodobno upisana u sudski registar.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija