Jump to content

Djelomično ispunjenje


Metkovac

Preporučene objave

Imam jedno pitanje na koje trebam odgovor iz prakse.

 

Imam jednu ovrhu kod koje zastupam ovršenika, predmet je po prigovoru otišao u parnicu gdje sam ja istakao prigovor zastare.

 

Po mom prigovoru tužitelj je povukao tužbeni zahtjev što se tiče 7 od 8 neplaćenih računa a ovaj jedan nije povučen jer tužitelj tvrdi da je tu mastao prekid zastare zbog toga što je račun djelomično plaćen.

 

Međutim, ja tvrdim da nije istina da je zastala prestala po ZOO jer smo mi platili samo onaj dio računa koji priznajemo dok ostali dio računa ne priznamo, dakle za ostali dio računa vrijedi zastara kao i za druge povučene račune.

 

Zanima me je li možda netko od vas već imao u praksi možda nekakav ovakav slučaj i da li možda netk ima sudsku praksu vezano na ovaj slučaj. Sudska praksa bi mi puno pomogla pa molim ako se netko nađe da mi je pošalje na moj mail metkovcanin@yahoo.co.uk.

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pa kolega zar ne bi trebalobit da se priznanjem dijela duga priznaje čitav dug čime zastara prestaje , u tvom slučaju dijela računa ako se on sastoji od više stavaka. istina ako se sastoji od više usluga kod kojih zastara nastupa različito to je durga stvar te si trebao istaknuti zastaru ta pojedine usluge iz posljednjeg računa kada i zastaru za onih prvih 7 računa a ostatak ne plačat dfo eventualnog sporazima sa ovrhovoditeljem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija