Jump to content

velicina parcele i otcjepljenje, gradnja prije 1968.


Zanica

Preporučene objave

Zna li netko odgovor na sljedce pitanje:

 

Kolika je minimalna velicina parcele da bi se mogla odcijepiti, ako je kuca gradjena prije 1968. na povrsini od oko 200 m2, a nuzno je za funkcioniranje kuce?

 

Pozadina pitanja: moji roditelji izgradili su kucu 1962. ali je ni katastarski ni vlasnicki nisu uveli. Prije par godina su to pokusali, no doslo je do svadje sa susjedom koji im je osporavao velicinu parcele (odnosno, uvjetovao je svoj potpis time da mu ga plate!). U medjuvremenu su moji roditelji angazirali odvjetnicu da im to sredi, a i susjed je spreman na nagodbu jer bi rado prodao svoju parcelu. No, prije nego se krene u trazenje lokacijske i izradu elaborata, trebali bi znati je li uopce moguca parcelacija tako malog dijela, iako je kuca gradjena prije 1968. Nazalost, odvjetnica to ne zna, pa je prepustila nama da istrazimo. Molim pomoc.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Koliko ja znam postoje ograničenja kod formiranja novonastalih parcela u smislu da nova parcela mora imati više od najmanje definirane veličine. Ta najmanja veličina, iliti površina nije uvijek ista i ovisi o tome gdje se parcela nalazi, znači proučiti pravila o gradnji za to područje. Recimo podsljemenska zona ne dozvoljava formiranje nove parcele manje od 800 kvadrata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

veličina parcele ovisi o dijelu grada u kojem se nalazi parcela. To bi odvjetnik ako se bavi nekretninama morao znati... Ne razumijem iz pitanja je li vaša parcela već ucrtana u katastru, pa trebate upisati objekt ili je vaša parcela odnosno dio koji koristite dio neke veće parcele, a sada želite izdvojiti zasebnu parcelu?

Ako je parcela upisana, potrebno je upisati objekt, a tu vam se susjed ne može protiviti. Također, prema novom propisu sada trebate pribaviti rješenje o izvedenom stanju, a ne lokacijsku dozvolu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija