Jump to content

hr-slo -kako tražiti veću alimentaciju


yvonne

Preporučene objave

rastavila sam se 1995.god. skrbništvo za sada 15-godišnju kćer je dodjeljeno meni. bivši suprug je slovenac koji živi i radi u sloveniji (postojna), a ja sam hrvatica. udala sam se i rastala u slo. alimentacija mi iznosi 107,75 eura mjesečno. bivši suprug živi u izvanbračnoj zajednici i nema djece. u jednom razgovoru požalio se da ima malu plaću od 1400 eura. meni je prosječna plaća 4200 kn. na pitanje da li može maloj malo više alimentacije plaćati jer ne izlazimo na kraj rekao je da je on 100 000 eura u dugu (kupio je trosoban stan, auto i garažu) te da zaboravim na sve to. što ja mogu napraviti obzirom da sam u hrvatskoj i bez novaca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak možete sudu podnijeti zahtjev za povećanjem alimentacije. Od 1995. do danas sasvim sigurno su se promijenile okolnosti, porasli su troškovi života, dijete naraslo i ima veće potrebe. Obzirom da ste se rastali u Sloveniji na njihovom sudu podnesite taj zahtjev. Bilo bi dobro angažirati odvjetnika, a možete od suda tražiti da vam bivši naknadi troškove postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...jedan od problema je taj što neznam kako to ide u hrvatskoj a kamoli u slo, neznam tko bi mi i sastavio tužbu na slovenskom, kako bi ta tužba trebala izgledati, što mi od dokumentacije treba, gdje naći odvjetnika koji će me zastupati u slo....

ja sam se rastala u novom mestu, bivši je prije živio u metliki, a sada je u postojni...i mislim da je gore prijavljen...

...nikada do sada ga nisam gnjavila u svezi alimentacije...ovo je prvi puta da sam ga uopče pitala za nju...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I moj bivši je slovenac koji živi i radi u sloveniji. Kako on, naravno, nije plaćao alimentaciju ja sam otišla u Krško (živi u blizini), nasumce potražila odvjetnika i objasnila da želim da sud donese rješenje o ovrsi te da se alimentacija ubuduće isplaćuje putem administr. zabrane na plaću. Nakon samo 14 dana sud u Sevnici donosi rješenje o ovrsi. Troškovi odvjetnika bili su 95,14 EUR i vraćeni su mi putem ovrhe njegove plaće. Od papira trebala sam original presude o razvodu i visini uzdržavanja. I vama predlažem da napravite slično, tj. nađite odvjetnika u Sloveniji i neka Vam on sastavi zahtjev za povećanjem alimentacije. A to što Vaš bivši navodi da ima kredite, to nije Vaš problem niti problem vašega djeteta. Uzdržavanje ima prednost pred drugim kreditima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija