zkova objavljeno: 17. listopad 2007. Dijeli objavljeno: 17. listopad 2007. Molim cijenjene forumaše,ujedno i znalce da mi odgovore na slijedeče pitanje: od ove godine sam u inv.mirovini,supruga je u radnom odnosu.Imamo 2 malodobne djece koji su bili (i još su) na mojoj PK kao olakšica,te su preko mene zdrastveno osigurani. Moje pitanje je:-koji je postupak da djecu prebacim na suprugu? -da li je povoljnije da oboje djece prebacimo na suprugu ili da 1 dijete ostane na mojoj PK? -da li prilikom prebacivanja djece na suprugu čemo morat ih i zdrastveno osigurat preko nje tj.njezine firme ili mogu ostat zdr.osigurani preko HZMO-a?? Unaprijed hvala na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 17. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2007. Za konkretan odgovor na vaše pitanje potrebno je znati točan iznos vaše inv. mirovine i plaće vaše supruge. Tek tada mogu dati prijedlog za eventualne kombinacije. 1. Da li ste HRVI? Prebacivanje djece na PK obrazac od surpuge ne uvjetuje prebacivanje zdravstvenih iskaznica. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dodo35 odgovoreno: 21. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 21. listopad 2007. Ako ste HRVI onda se svakako isplati prebaciti djecu na suprugu, njoj će biti porezna olakšica a Vi i onako ne plaćate porez. Malodobna djeca su jednako osigurana preko bilo koga jedino može biti razlike u darivanju djece za Božić a ako firma dobro stoji možda i u nekim drugim prilikama pa to uzmite u obzir. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.