Jump to content

Najam lokala bez dozvole svih suvlasnika!


anonimno

Preporučene objave

Naime radi se o slijedećem;jedan od suvlasnika je dao lokal u najam bez dozvole mene i moga brata.Ugovor su napravili na dvije godine i mi smo to dobili na ministarstvu turizma jer su nas priznali kao stranke u postupku, suvlasnike predmetnog lokala i vlasnike stana iznad njega.Ugovor iznad godinu dana mora ići uz dozvolu svih suvlasnika.No tip je ponovo podneo zahtjev županijskom uredu za gospodarstvo za otvaranje ugo. djelatnosti,najam mu je dozvolio opet isti suvlasnik bez naše dozvole, opet smo priznati kao stranke u postupku jer smo pravodobno reagirali ali je ministarstvo dozvolilo tipu da radi jer je ugovor o zakupu napravljen unutar godinu dana, točnije na 9 mjeseci.Nije mi jasno ako mu je već poništeno rješenje na drugom stupnju prvi puta kako je mogao dobiti rješenje za rad od istoga ministarstva kada je već konzumirao prvi ugovor isti period do pravomoćnosti rješenja.

Napominjem da je potegnut postupak diobe.

Čl. 41 zakona o vlasništvu izgleda ima dvojaki smisao ili tako ne mora bit.Što da napravin jer je predmet vraćen na prvi stupanj te mi opet ostaje žalba za drugi stupanj?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija