Jump to content

Oće me umirovit!!!


amiklic1

Preporučene objave

U MORHU sam od 19.2. 1996., prvo do 01.02.2002. u gardijskoj brigadi, a kasnije kao DVO u ZZio-u (središte za obuku). Zbog zrdravstvenih problema (operacije koljena kao posljedica prometne na putu do posla, ali zapovjednik u GBr nije htio potpisati R8, oštećenje sluha (posljedica gađanja još početkiom 1996, tinnitus dijagnosticiran odmah) sada me šalju na liječnički pregled, gdje sam siguran da ću dobiti ocjenu 1 (prije operacija je bila 3, a sada je odstranjen veliki dio hrskavice i sl.).

32 godine zapovjednik desetine, čin skupnika (čekam desetnika).

čuo sam za neki članak 11, ali nitko ne govori o čemu se radi. Što mogu očekivati?

 

Po nekim glasinama ništa, po nekima dobro...???

 

Također, kako upisati sudjelovanje u ratu za period dok sam u ročnoj vojsci bio na terenu' Da li je za to nadležan ured za obranu ili postrojba u kojoj sam bio?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O pravima iz mirovinskog: http://www.mup.hr/147.aspx

 

Što se tiče drugog pitanja, definiraj malo točnije to "bio na terenu". "Na terenu" u bili i oni u rovovima i oni koji su stražarili kraj skladišta i oni koji su čučali na Gašincima.

 

Nadalje, ukoliko jesi sudionik DR, ali nemaš ozljeda, niti bolesti koje su posljedica toga, onda ti to ne igra previše ulogu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je ok. No, imaš li kakvu ozljedu ili bolest koja potiče iz tog vremena? Ovo što si do sad naveo (prometna i oštećenje sluha), ako se ne varam, nisu posljedica sudjelovanja u obrani RH, stoga ne mogu biti osnova za ostvarenje prava po Zakonu o pravima hrvatskih branitelja.

 

E sad, kako stoje stvari s ozljedama na radu i pravima temeljem toga, tu baš nisam previše potkovan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oštećenja koljena nisu nastala samo u pometnoj, kako je prema nalazu ortopeda vidljivo, nego su se koljena jednostavno "potrošila". Intenzivne obuke tijekom prvog perioda rada u 4.GBr sigurno su prouzročile dio toga. (Šepurine i sl.). Ali, pošto tada nisam osjećao neke tegobe (mladost-ludost), ne znam mogu li se pozvati na taj period kao razlog? Svejedno, ima li itko informaciju šta mogu očekivati ako me umirove? Zdrav sam došao u HV, a iz nje odlazim kao invalid. Da, svjestan sam da nije tako generalno, ali koji je pravi put?

 

I, da , skoro zaboravih. Ali nisu propreme za teren naknadno uvedene kao boravak na bojištu' Čini mi se da je došlo do nekih promjena u tome. Recimo obuke, trenaž, uvježbavanja?

 

Moj plan je sljedeći:

Ocjena zdravstvene komisije 1, zatim malo bolovanja, malo rada, guz vamo guz tamo, dok nešto ne ponude. Sam iz sustava ne idem. kako reče Mrljavac, mogu mi ponuditi umirovljenje, lakše radno mjesto ili prof. rehabilitaciju (šta je to zapravo?). Ipak sam u nedoumici da li je to ispravno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija