Jump to content

PBZ leasing napalćuje prometne prekršaje


odisej

Preporučene objave

Automobilom koji je pod financijskim leazingom prekoraćeno je vrijeme parkiranja.Zagrebparking šalje kao vlasniku vozila PBZ leasingu račun koji je proslijeđen tvtki koirisniku leasinga.Kazna nije plaćena(250kn!) rukovodeći se riješenjem Ustavog suda U-II-393/2000 :"Propisana ugovorna kazna ne može biti ugovorena za novčane obveze",itd

PBZ leasing fakturira račun korisniku leasinga za sporna pptraživanja uvečN z 30 K njihovih troškova.Napominju da su oni tu kaznu platili te sada terte korisnika leazinga.

Mi smo odlučili da im to ne platimo,jer takv odnos prema klijentima ,koji se bez pravomoćne sudske presude proglašavaju krivim smatramo pokvarenim.

Kako rate kredita istiću za godinu dana,vjerojatno će nas ucijenjivati da se sporna potraživanja plate,zadržavajuči knjižicu vozila koja se nalazi kod njih.može li se u ovom slučaju primjeniti da je zadržavanje dokumenata protuzakonito?

Može li PBZ lesing obračunavati takve troškove,s obzirom da vjerojatno nije registriran za djelatnost naplate prometnih prekršaja?Kako ih prisiliti da pošutuju rješenje Ustavnog suda?

Smatramo da je plačanjem potraživanja PBZ leasing priznao prekršaj,za Zagrebparkig taj slučaj je završen.

smatramo da PBZ leasing postupa vrlo ružno sa svojim klijentima jer ih bez pravomoćne sudske preude proglašava krivim.

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija