Jump to content

Povrat novca ili tužba


Marin777

Preporučene objave

Evo priča ide ovako.

Izradio sam ernet stranice za jednu osobu i to naplatio međutim bez računa i ikakvog pisanog ili ovjerenog ugovora. Nsakon toga ta osoba je željela da prestanem administrirati tu internet stranicu. Ja sam to prihvatio, međutim nakon nekog vremena netko je hackirao tu stranicu i sada me ta osba želi tužiti ili da joj vratim novac + da joj platim za troškove koji su nastali nakon hackiranja stranice a koje je naplatila neka trća firma.

Napominjem da ne postoje nikakvi ovjereni dokumenti o ponudi i isplati novaca.

Da li me ta osoba može tužiti na osnovu iskaza njegovih zaposlenika da mi je isplačen novac?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj tko je hakirao stranicu je dužan snositi troškove, a ne vi, osim ako ste dogovorili da će stranica biti sigurn aod napada hackera.

Nema veze da li je dogovor bio pismen ili usmen, jer se ugovor smatra sklopljenim kada se stranke usuglase o bitnim sastavnicama ugovora.

 

Dakle hacker je odgovoran, osim ako vi niste garantirali sigurnost

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se sa Kazimirom!

Izrada internet stranice spada u domenu Ugovor o djelu za koji nije potreban pisani oblik, kao i za kupoprodaju (npr. odeš u kiosk, pokažeš prstom u neke novine, prodavačica kaže 12 kuna, ti platiš i sklopio si ugovor o kupoprodaji, a nisi ništa potpisao niti si išta rekao).

Što se tiće tvojeg pitanja, da jesi odgovoran si ako je tako bilo ugovoreno da zaštitiš stranicu od hackiranja, ali je naručitelj bio dužan ipak prvo tebe obavjestiti o hackiranju i tebi ostaviti primjeen rok za otklanajnje toga, napominjem, naravo samo ako je tako bilo ugovoreno, a ako nije onda nisi odgovoran za ništa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija