Jump to content

stara brakorazvodna parnica


mia.m

Preporučene objave

Lijep pozdrav!

 

Može li mi netko odgovoriti da li se negdje arhiviraju/čuvaju dokumenti brakorazvodnih pranica i (obzirom da sam po tom pitanju apsolutni laik, nemam pojma kako se izraziti) svih "rasprava" koje su uslijedile nakon razvoda braka oko plaćanja alimentacije i prava viđanja djeteta? I da li su ti dokumenti dostupni "javnosti", odnosno da li bih ja kao novinarka imala pristup toj dokumentaciji?

 

Konkretno me zanima jedan slučaj o kojem za sad u natuknicamam znam da je vođen na nekom sudu u Zagrebu, da su se supružnici razveli 1980/81 i da su se "natezanja" oko alimentacije i skrbi nad djetetom razvukla do negdje 1990/91.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, svejedno.

Nije mi na žalost poznato ni iz jednog ni iz drugog razloga koje ste naveli - iz objektivnih razloga za koje ne vidim potrebu da ih navodim ovdje.

 

Da li bi članu obitelji, točnije djetetu oko kojeg se sporilo, bio moguć uvid u tu dokumentaciju, ako ista uopće još negdje postoji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da vratim temu negdje prema vrhu. Moram priznati da sam malo iznenađena tonom kojim mi je odgovoreno. No, nebitno.

 

Obzirom da mi je važno samo da saznam da li je uopće moguće dobiti bilo kakve informacije, bilo kome o starim brakorazvodnim parnicama, molim nekoga da mi odgovori kome bih se, osim ovom forumu, mogla obratiti za tu informaciju.

 

(Na žalost - izgleda nečiju) što se Ustava i ostalih važnih spisa Republike Hrvatske tiče o kojima bi stvatko trebao znati - nisam građanin Republike Hrvatske, pa molim Vas to uvažite.

 

Najljepša hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija