Jump to content

Prednost kod zapošljavanja


anka

Preporučene objave

Imam jedno pitanjce u vezi prednosti branitelja kod zapošljavanja. Sve je to o.k., ali mene zanima slijedeće: kod prijema u državnu službu prema novom zakonu o državnim službenicima provodi se testiranje, pa razgovor s komisijom itd. E, sad -da li branitelji ostvaruju i dalje automatski prednost kod zapošljavanja ili tek ako imaju isti broj bodova na testiranju ili slično.

Naime, hodam ovih dana po testiranjima i stvarno imam odlične rezultate, ali svagdje ima neki branitelj, pa me zanima da li je njima dovoljno da prijeđu bodovni prag koji institucija odredi ili što? Poštujem branitelje, itd. ali ako imaju prednost bez obzira na uspjeh na testiranju onda smo svi mi ostali zakinuti. Ajde ako im je dovoljno da pređu prag, to još i može proći, ali ako mogu imati teoretski 1 bod od mogućih deset onda se ne moraju niti pojavljivati na testiranjima. Nismo li mi ostali u nejednakom položaju?

I što je sa prednošću osoba koje su nezaposlene i na Zavodu za zapošljavanje? Njihova je prednost po hijerarhiji manja od prednosti branitelja ili jednaka?

Imate li sličnih iskustava i zna li netko odgovor, važno mi je da znam imam li šanse u žalbi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a meni komisija kaže da imam više bodova, ali da svejedno on ima prednost. No bojim se da će ako se žalim namjestiti rezultate za tu osobu, jer je on njihov kandidat samo ih je mulac razočarao na testiranju, ali sam od osoba koje tamo rade saznala da su se prije znali namještati rezultati drugih kandidata koji "moraju biti primljeni"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

tref je napisao:

Branitelji imaju prednost pri zapšošljavanju, ali samo pod jednakim uvjetima šta znači da ukoliko Vi i branitelj imate isti broj bodova na testiranju on ima prednost pri zapošljavanju. U slučaju da ima manji broj bodova od Vas nema pravo na navedenu prednost.

 

Gdje to piše ? Prema novom ZOPHBDR iz 2004. izbaćena je sintagma 'pod jednakim uvjetima'

 

Članak 35.

 

(1) Tijela državne uprave, tijela sudbene vlasti te druga tijela državne vlasti, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave obvezna su prilikom zapošljavanja službenika i namještenika dati prednost nezaposlenom ukoliko ispunjava tražene uvjete iz natječaja, odnosno oglasa i to sljedećim redoslijedom:

 

– djetetu smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata bez obaju roditelja,

 

– HRVI iz Domovinskog rata,

 

– članu obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,

 

– dragovoljcu iz Domovinskog rata,

 

– hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija