Jump to content

pomoc


eduardo

Preporučene objave

Prije tri tjedna zaustavio me je policijski sluzbenik kada sam se kretao vozilom kroz jednosmjernu ulicu. Pritom nisam imao dokumente, te mi je on zadrzao prometnu dozvolu i rekao da odem po dokumente. Vratio sam se nakon 10 minuta sa vozackom dozvolom te mi je policajac zapisao kaznu za nenosenje dokumenata i za prolazak kroz jednosmjernu ulicu. Sa mnom je u vozilu na suvozacevom mjestu bila moja majka. Prilikom zaustavljanja policajac nije imao stop palicu i (po meni) zaustavio me je na nepropisnom mjestu. Ta jednosmjerna ulica je postala jednosmjernom prije otprilike godinu dana i promet se kroz nju gotovo da i ne odvija.

Jucer sam postom dobio kaznu za ta dva prekrsaja,ali u obrazlozenju stoje krive registarske oznake, odnosno registarske oznake koje ne pripadaju vozilu u kojem sam ja pocinio te prekrsaje.

Zanima me, da li tu cinjenicu i cinjenicu na kakav me je nacin policajac zaustavio, mogu nekako iskoristiti prilikom pisanja zalbe sudu.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bit svega je da li ste Vi počinili prekršaj ili niste, sami tvrdite da jeste. Da li je policijski službenik imao stop palicu uopće nije bitno jer vas može zaustaviti i bez nje.

Morao vas je ako Vas je uočio zaustaviti i spriječiti u daljnjem činjenju prekršaja čak i ako za to nije imao prikladnog mjesta.

Šta bi Vi rekli da je netko drugi upravljao zabranjenim smjerom i uslijed toga izazvao prometnu nesreću udarivši u Vas i da Vi znate da to policajac nije spriječio a mogao je.

 

Izvadak iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama:

 

6. ZNACI KOJE DAJU OVLAŠTENE OSOBE

 

Članak 32.

 

(1) Sudionici u prometu moraju postupati po zahtjevima izraženim pomoću znakova ili po naredbama policijskih službenika ili drugih osoba koje, na temelju ovlaštenja iz ovoga Zakona, nadziru i upravljaju prometom na cestama (u daljnjem tekstu: ovlaštena osoba).

 

(2) Ovlaštene osobe dužne su se pri davanju znakova postaviti na cesti tako da ih sudionici u prometu, kojima su znaci namijenjeni, mogu lako i s dovoljne udaljenosti uočiti.

 

(3) Znaci iz stavka 1. ovoga članka mogu se davati i iz vozila.

 

(4) Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač motornog vozila ako ne postupi ili postupi suprotno zahtjevu izraženom pomoću znaka ili po naredbi ovlaštenih osoba i izreći će mu se jedan negativan bod.

 

(5) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj ostali sudionici u prometu na cesti ako ne postupe ili postupe suprotno zahtjevu izraženom pomoću znaka ili po naredbi ovlaštenih osoba.

 

Članak 33.

 

(1) Znaci što ih sudionicima u prometu daju ovlaštene osobe jesu znaci koji se daju rukama i položajem tijela, zvučni znaci i svjetlosni znaci.

 

(2) Znaci iz stavka 1. ovoga članka moraju se davati tako da njihovo značenje za sudionike u prometu bude jasno i nedvojbeno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija