Jump to content

bracna stecevina


Margita

Preporučene objave

 

Molim za savjet...

 

Suprug i ja smo zivjeli u vanbracnoj zajednici 10 god, kada je on odlucio da ode i da zivi sa svojom ljubavnicom. Od imovine imamo stan, koji smo zajedno stekli i ciji sam vlasnik ja.

 

Prvobitno je rekao da stan ostavlja meni zbog mojih zdravstvenih problema, a sad kad se covijek malo izivio van zajednice, izgubio posao i potrosio svu nasu ustedjevinu od koje mi nije ostavio ni lipu, dolazi s prijetnjom ukoliko ga ne primim nazad, trazice pola stana.

 

Mene interesuje kako se ja mogu izboriti za cijeli stan ukoliko me bivsi tuzi i koje su sve njegove mogucnosti za tuzbu s obzirom da njegova dokumenta ne glase na moju adresu i nije nikada bio prijavljen na istu.

 

Od dokaza da je ucestvovao u otplati stana, sumnjam da ista moze prikupiti, ostaju mu jedino svjedoci, a ne znam koliko sud to uvazava?!

 

Hvala unaprijed na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Jos jednom hvala na brzom odgovoru!

 

Nadam se samo da cu i ja moci dokazati uz svjedoke koliko je novaca iznio iz kuce, plus automobil, tako da nece dobiti bas 1/2 stana, nego znatno manje, jer pretpostavljam da se sva imovina dijeli po pola...Pa nije ni on mene pitao hoces li pola auta ili pola love... ;)

 

Ugodan dan zelim svima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ukoliko dode do suda on ce morati dokazivati da je taj stan zajednička stečevina, a suvlasnički dio se predmnjeva, dakle 1/2 dijela svakom. ranije, dakle prije zakonskih promjena vi bi bili u mogucnosti dokazivati da on nije vlasnik 1/2 dijela nego manje, to sad vise nije moguce osim nekim ranijim ugovorom između vas dvoje, kojeg vi nemate.

 

dakle, da ne kompliciram, njegovo je da dokazuje da je to steceno za trajanja bračne zajednice....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija