Jump to content

Viđanje polubrata


Samantha

Preporučene objave

Od 3. mjeseca ne kontaktiram sa svojima jer mi je dosta njihovog maltretiranja,nisam više mogla izdržati. Imam malog polubrata koji ima 8 godina, ne daju mi da ga viđam, i na sudu sam dobila odluku da ga mogu viđati. Mene sad zanima što ako ja dođem u vrijeme koje mi je određeno, a njih nema? U početku će sigurno praviti probleme jer su gadovi kakvih nema. I ako se budu žalili na odluku, da li mi se viđanje ukida ako se ne pojavim na ročištima? Ne mogu to ponovno proživljavat.

 

Unaprijed hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate biti precizniji u svom pitanju.

Kažete da imate sudsku odluku.Je li ta sudska odluka pravomoćna?Na pravomoćnu sudsku odluku nema mogućnosti žalbe.Ukoliko nije sudska odluka pravomoćna razlog može biti u tome što žalbeni rok još nije istekao ili da su jedna ili obje strane u postupku izrazile žalbu.U tom slučaju nakon konačne odluke Županijskog suda presuda/rješenje će postati pravomoćno.Županijski sud ne saziva ročišta nego odlučuje u rješavanju žalbe po spisu.

Kad jedna od zainteresiranih strana,nakon pravomoćnosti presude/rješenja želi promjeniti sadržaj istog, potrebno je da pokrene novi sudski postupak (za ''viđanje brata/polubrata pokreće se izvanparnični postupak).Za promjenu sudske odluke potrebno je dokazati da su nastupile bitno promjenjene okolnosti da bi se donijela nova sudska odluka koja će zamjeniti prethodnu.

U sadašnjoj sudskoj odluci treba biti naveden način,mjesto i vrijeme susreta između vas i vašeg polubrata i po tome se trebate isključivo ponašati.

Eventualna opstrukcija od druge strane omogućava vam da zatražite pomoć od nadležnog CZSS,pokrenete sudski ovršni postupak i u krajnjem slučaju podnesete kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija