djaba_raspašoj objavljeno: 21. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 21. studeni 2007. pozdrav svima, imam jedno pitanje u vezi jmbg, naime u banci me za promjenu ugovora traze ne samo jmbg vec i neki dokument sa jmbgom (kojih nemam jer imam nove dokumente koji su izdani u skladu sa zakonom) pa me zanima sto bih mogao učiniti budući da sam prilično siguran da je to ipak malo previše zahtjeva....naime, jmbg sam dao (upisao u kućicu formulara) ali to im nije bilo dovoljno, a ja nemam namjere ići u petrinjsku po uvjerenje...pitam se imaju li uopće pravo na to (budući da sam jmbg dao)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
liza odgovoreno: 22. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2007. I meni je isto tako bilo. Srećom imala sam staru vozačku, inače ne znam što bih im odnijela. Ne znam imaju li uopće pravo, ali ne znam ni tko im može zabraniti. Znate onu "koga je moliti, nije ga jediti". Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zerjav odgovoreno: 22. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2007. Poštovani Djaba_raspašoj ! Traženje JMBG-a, nije kažnjivo jer prema Zakonu o JMBG-u, kazni za raspolaganje tuđim JMBG-om nema kad ga hrvatski državljanin da dobrovljno. Prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka osobni podaci, dakle i JMBG, smiju se prikupljati i obrađivati isključivo uz privolu ispitanika ili u slučajevima određenim zakonom. Građanin ima pravo odbiti dati JMBG. Jedini je problem što u tom slučaju onaj tko ga ne želi dati najvjerojatnije neće dobiti uslugu koju traži . Mnoge tvrtke i institucije traže JMBG zato što je najveći dio računalnih baza podataka utemeljen upravo na tom broju. Želim Vam odlično zdravlje ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
djaba_raspašoj odgovoreno: 24. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2007. fala na odgovorima, mislim da mi zatvaranje računa u banci ipak traje manje od čekanja u redu u PU tako da ću se prebaciti u drugu banku gdje me neće tražiti da im donesem Zlatnu bulu ili neki sličan povijesni dokument ili barem njegovu ovjerenu kopiju... pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.