Jump to content

Tko tu koga ... u zdrav mozak?


markog

Preporučene objave

Situacija je ovakva... Radi se o nekretnini (zemljište+poslovna zgrada) koja je bila nacionalizirana. 1997. vlasnik predaje svu dokumentaciju za povrat oduzete imovine. Prije 1997., dakle dok je nekretnina bila u društvenom vlasništvu, tu poslovnu zgradu neki drugi čovjek od grada iznajmljuje kao poslovni prostor. Treći čovjek (susjed) ulazi u tom vremenu u posjed dijela dvorišta. E sad kreće zanimljivi dio:

1. Vlasnik još 1997.g mora priložiti vlasnički list u zahtjevu za povrat oduzete imovine. List koji je tada podignuo je čist, bez tereta!!! Malo mu je to čudno, al mislio je da je to automatski već riješeno.

2. Do dana današnjeg, nije dobio rješenje o povratu imovine (al su nam sudovi brzi).

3. U međuvremenu, vlasnik umire, ostavinska slijedi i 2005. se ponovno vadi čist vlasnički list da bi se mogla provesti ostavinska rasprava. Novi vlasnik se također ne uzrujava, list je bez tereta, a to što rješenje još nije stiglo , nije bitno.

4. i onda slijedi šok... odbija se uknjižba prava vlasništva ,jer se odjednom na vlasničkom listu pojavljuje društveno vlasništvo nad zgradom , a zemljište je i dalje vlasnikovo.

 

 

Možda malo kompliciram... Ukratko , vlasnički list iz 1997. i 2005. god. govori da je čovjek vlasnik poslovne zgrade i zemljišta, a vlasnički list iz 2007. da je zgrada društveno vlasništvo , a čovjek vlasnik zemljišta!

 

I tko je tu onda lud, i koga da čovjek tuži, gruntovnicu, državu, sam sebe,...kako se to moglo dogoditi?

 

Ah, da, pored ovog problema, treći čovjek iz priče prijeti da će tražiti dosjelost? Da li je to moguće, s obzirom da prijeti vlasniku, dakle svjestan je njegovog postojanja?

 

I kad bi jednog dana ta zgrada bila vraćena u vlasništvo, na koji način se može riješiti čovjeka koji ima poslovni prostor tamo)?

 

I još jedna neprovjerena informacija, izgleda da je ta zgrada mijenjana u razdoblju nacionalizacije, da je dio originalne zgrade srušen, a dignut polukat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija