Jump to content

nalog za iseljenje iz stana


53njac

Preporučene objave

Haj.poštovanipravnici molim savjet.Roditelji mi žive u Petrinji u stanu od 1968 g.To je bio vojni stan,poslije povratka iz progonstva vratili se u stan.Imali smo i kuču u selu Hrastovica koja je" ob novljena" i koju smo samo morali dovršiti radi katastrofalno loše izvedbe radova.Prije tjedan dana starci dobili nalo da se u roku 15 dana isele iz stana jer da nam je kuće obnovljena.Majka blago psihički rastrojena/bila par puta u Popovači/,otac ima 85 godina i teško bolesta.Nemogu živjeti bez nadzora.U ministarstvu koje je poslalo nalog za iseljenje neće niti da razgovaraja o pronalaženju rješenja za nji.Prijete tužbom ako se ne isele.Imaju ugovor sa gradom o korištenju stana ali ministarstvo je sad vlasnik i ugovor ne priznaju a nedozvoljavaju otkup tog stana mada Opčinski sud Petrinja donio rješenje na pravo otkupa,ali se država žalila pa neznamo kako je Županijski sud donio konačno riješenje.Kako da zaštitim roditelje od svega ovog jer su u jakom stresu.NE ŽELE k menu u Rijeku, a majka prijeti da će se prije ubiti neo izaći poslije toliko godina u tom stanu.Molim prvi savjet,nemam puno vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez pravomoćnosti presude neće vas moći iseliti iz stana, osim u slučaju da imaju privremenu mjeru isljeljenja, a koju opet izdaje sud.

 

Glede stana na njega inače nemate pravo. Znam da su se vaši navikli na njega, ali realno gledajući obnovljena vam je kuća. Sada bi vi i ovce i novce, a tako to ne ide.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija