Jump to content

Kazna?!?!


Pegas

Preporučene objave

Postovani

 

Brat mi je dobio kaznu, jer susjeda ga je tuzila za ometanje posjeda, on je kosio travu, ali na podrucju koje nije njeno, tj. taj dio zemlje pripada u put, ali susjeda ga svojata, iako je taj dio zemlje pod sudskim procesom, ali u svim nacrtima i svim papirima taj se dio vodi kao put. I vec je jednom donesena odluka suda da je to put, ali ona se je opet zalila. I sada mi nije jasno vlasnici toga puta su troje ljudi, ukjljucujuci i moju obitelj, i svako ga ima pravo odrzavati i uredjivati valjda??? Pa me sada zanima kako i zbog cega je moj brat dobio toliku kaznu ako se ne radi o nikakvom ometanju, i kako sud moze dati tu odluku ako prije toga nije rijesena odluka cija je zemlja????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne reče nam ti koliko je to kaznu dobio. Kaznu je mogao dobiti ako je sud odredio privtremenu mjeru zabrane smetanja posjeda, pa se vaš brat odlučio osokoliti i pokazati da on zna bolje pravo i ponovno izvršio smetanje posjeda, pa ga je sud opali kaznom jer nije poštovao privremenu mjeru zabrane smetanja posjeda.

Inače posjed i vlasništvo nisu iste stvari. Možete biti vlasnik nečega, ali da netko drugi to posjeduje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio je 12000kn kazne, nije bilo nikakvog inata ili nesto slicno tome, uredjivanje puta, nicim nije narusena susjedov mir, oni takodjer to uredjuju i kose isto kao i moj brat, zato niti ne razumijem cemu takva kazna, tuzitelj je doveo nekog svjedoka koji niti ne zivi u blizini i on je svjedocio o tome kao narusavanju mira. Pa zar nema svaki vlasnik puta pravo uredjivati taj put???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija